Weather Icon

Σε Λακωνία και Ζάκυνθο συνελήφθησαν οι δύο Σιίτες Πακιστανοί ιρανικής καταγωγής, οι οποίοι ετοίμασαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

Σε Λακωνία και Ζάκυνθο συνελήφθησαν οι δύο Σιίτες Πακιστανοί ιρανικής καταγωγής, οι οποίοι ετοίμασαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες είναι δύο Πακιστανοί, Ιρανικής καταγωγής, που ετοίμαζαν επίθεση κατά ισραηλινού στόχου στην Ελλάδα.

Συνελήφθησαν σε Λακωνία και Ζάκυνθο, όπου ζούσαν ανάμεσα στους πληθυσμούς, ενώ οι Αρχές είχαν στοιχεία εις βάρος τους από τον περασμένο Αύγουστο. Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες είχαν εισέλθει στη χώρα παράνομα από την Ορεστιάδα.

Τα άτομα αυτά, αρχικά σχεδίαζαν επίθεση με αέριο κατά του ισραηλινού στόχου, μετά θα χρησιμοποιούσαν βαρύ οπλισμό με σκοπό να σκοτώσουν τα θύματά τους και στην τρίτη φάση της διαδικασίας σκόπευαν να επιτεθούν με εκρηκτικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος ήταν χώρος συγκέντρωσης Ισραηλινών, συγκεκριμένα εβραϊκή συναγωγή.

Μάλιστα, οι τρομοκράτες, σε δεύτερη φάση, σχεδίαζαν να κάνουν και απαγωγές μεμονωμένων ατόμων.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνταν καθώς είχαν εισέλθει στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Παράλληλα, κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, USB και άλλα αντικείμενα, τα οποία και εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την έρευνα έγινε γνωστό πως οι δύο Πακιστανοί είχαν επικοινωνία με ομοεθνή τους, που μένει στο Ιράν, και ο οποίος τους έδινε οδηγίες για το πώς θα χτυπήσουν το ισραηλινό εστιατόριο – συναγωγή.

Μάλιστα, οι συλληφθέντες προσπάθησαν πολλές φορές να στρατολογήσουν και άλλους ομοεθνείς τους, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για συνεργασία της ΕΥΠ με ξένες υπηρεσίες, προκειμένου να διαπιστώσουν πού φτάνουν τα «πλοκάμια» της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και τον ρόλο του «εγκεφάλου» που έδινε τις εντολές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube