Weather Icon

Η ρίζα του λωτού! Ένα λαχανικό της ινδικής κουζίνας που έγινε ανάρπαστο στα ΗΑΕ

Η ρίζα του λωτού! Ένα λαχανικό της ινδικής κουζίνας που έγινε ανάρπαστο στα ΗΑΕ

Αυξάνεται η ζήτηση για λωτό από το Κασμίρ! Δύο αποστολές στα ΗΑΕ – Ευκαιρία για την Οργάνωση Αγροτικών Παραγωγών

Οι αγρότες, που κατοικούν στην παγκοσμίου φήμης «Λίμνη Νταλ», που συνδέονται με το Lotus Stem (Nadru), ένα ιδιαίτερο λαχανικό, το οποίο έχει και απαντάται και ως «ρίζα λωτού» ή «λαιμός λωτού», απέκτησαν νέα πνοή με την κυβέρνηση του Τζαμού και του Κασμίρ, επεκτείνοντάς τους υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και πώλησης των προϊόντων τους στη διεθνή αγορά.

Η νεοσύστατη Οργάνωση Αγροτικών Παραγωγών (FPO), που αποτελείται από 250 αγρότες από το εσωτερικό της Νταλ, εξήγαγε πρόσφατα δύο αποστολές στα ΗΑΕ, κάνοντας έτσι αισθητή την παρουσία τους στη διεθνή αγορά.

Η πρωτοβουλία σχηματισμού αυτού της Οργάνωσης Αγροτικών Παραγωγών είναι σύμφωνη με τη δέσμευση της κυβέρνησης να δώσει στους αγρότες τη δυνατότητα να πωλούν και να προωθούν τα προϊόντα τους σε διεθνείς αγορές.

Αυτό το σημαντικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του Κασμίρ αναφέρθηκε πρόσφατα στη μηνιαία ραδιοφωνική ομιλία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Μόντι: Αυξήθηκε η ζήτηση του λωτού του Κασμίρ

Απευθυνόμενος στο έθνος στο 99ο επεισόδιο του προγράμματός του Μαν Κι Μπαάτ, ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη λίμνη Νταλ του Κασμίρ, η οποία είναι γνωστή για τα νόστιμα στελέχη του λωτού. «Οι μίσχοι του λωτού είναι γνωστοί ως Nadru στο Κασμίρ και η ζήτηση για Nadru αυξάνεται συνεχώς, λόγω του οποίου οι αγρότες που καλλιεργούν Nadru στη λίμνη Νταλ έχουν σχηματίσει μία Οργάνωση Αγροτικών Προϊόντων με την υποστήριξη της περιφερειακής διοίκησης του Σριναγκάρ», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός υπερηφανεύτηκε για το γεγονός ότι αυτοί οι αγρότες έστειλαν πρόσφατα δύο αποστολές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα λέγοντας ότι αυτή η επιτυχία αύξησε το εισόδημα εκατοντάδων αγροτών.

Ο λωτός του Κασμίρ γνωστό ως Nadru που παρασκευάζεται από τις ρίζες του λουλουδιού του λωτού είναι μια λιχουδιά που βρίσκεται στο τραπέζι κάθε σπιτιού στο Κασμίρ. Το στέλεχος του λωτού καλλιεργείται σε διάφορες λίμνες της κοιλάδας του Κασμίρ, με κυριότερη τη λίμνη Νταλ του Σριναγκάρ

Λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα του λαχανικού ως λιχουδιά, η περιφερειακή διοίκηση Σριναγκάρ συνάντησε τους επιχειρηματίες αγρότες ενέκρινε το σχέδιο της οργάνωσης  τον Δεκέμβριο του 2022. Η Οργάνωση Αγροτικών Προϊόντων υποστηρίζεται από το NABARD στο πλαίσιο του «Central Sector Scheme for formation of FPOs ‘.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube