Weather Icon
Ινδία , Τζαμού και Κασμίρ 29 Μαρτίου 2023

Μόντι: Αυξήθηκε η ζήτηση του λωτού του Κασμίρ

Μόντι: Αυξήθηκε η ζήτηση του λωτού του Κασμίρ

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι στο μηνιαίο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα «Mann Ki Baat» είπε ότι η ζήτηση για λωτό γνωστό και ως «nadru» στο Κασμίρ έχει αυξηθεί.Οι αγρότες που καλλιεργούν Nadru στη λίμνη Νταλ δημιούργησαν μία Οργάνωση Αγροτικών Προϊόντων (FPO). Περίπου 250 αγρότες έχουν ενταχθεί σε αυτό το FPO και πρόσθεσε ότι περίπου δυόμισι χιλιάδες αγρότες καλλιεργούσαν λεβάντα στην πόλη Bhadarwah στην περιοχή Doda του Τζαμού και του Κασμίρ.

Είπε, “όταν πρόκειται για το Κασμίρ ή το Σριναγκάρ, η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό μας είναι των κοιλάδων του και της λίμνης Dal. Όλοι μας θα θέλαμε να απολαύσουμε τη θέα της λίμνης Dal… Ωστόσο, υπάρχει κάτι ακόμα ιδιαίτερο για Λίμνη Dal. Η λίμνη Dal είναι επίσης γνωστή για τα νόστιμα στελέχη Lotus της, γνωστά και ως «Kamal Kakdi». αυξάνεται συνεχώς. Υπό το φως αυτής της ζήτησης, οι αγρότες που καλλιεργούν το Nadru στη λίμνη Dal έχουν σχηματίσει ένα FPO. Περίπου 250 αγρότες έχουν ενταχθεί σε αυτό το FPO. Σήμερα αυτοί οι αγρότες άρχισαν να εξάγουν το Nadru τους σε ξένες χώρες. Μόλις πριν από λίγο καιρό, αυτοί οι αγρότες έστειλαν δύο αποστολές στα ΗΑΕ.Αυτή η επιτυχία δεν φέρνει μόνο όνομα στο Κασμίρ, αλλά έχει αυξήσει και το εισόδημα εκατοντάδων αγροτών.

Είπε, “Μια άλλη τέτοια προσπάθεια των ανθρώπων του Κασμίρ που σχετίζεται με τη γεωργία διαχέει το άρωμα της επιτυχίας του αυτές τις μέρες. Πρέπει να αναρωτιέστε γιατί μιλάω για το άρωμα της επιτυχίας – Λοιπόν…είναι θέμα αρώματος και Είναι θέμα αρώματος!Υπάρχει μια πόλη “Bhadarwah” στην περιοχή Doda του Τζαμού και Κασμίρ. Εδώ, οι αγρότες ασχολούνταν με την παραδοσιακή καλλιέργεια καλαμποκιού για δεκαετίες, αλλά μερικοί αγρότες σκέφτηκαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Στράφηκαν στην ανθοκομία , δηλαδή την καλλιέργεια των λουλουδιών. Σήμερα, περίπου δυόμισι χιλιάδες αγρότες καλλιεργούν εδώ λεβάντα. Έχουν επίσης διατεθεί στο χέρι μέσω της αποστολής Aroma της Κεντρικής Κυβέρνησης. Αυτή η νέα καλλιέργεια έχει αυξήσει σημαντικά το εισόδημα των αγροτών, και σήμερα μαζί με τη λεβάντα,το άρωμα της επιτυχίας τους απλώνεται παντού».

«Όταν γίνεται λόγος για το Κασμίρ, για λωτό, για λουλούδια, για άρωμα, τότε είναι πολύ φυσικό να θυμόμαστε τη Μάα Σάρντα που κάθεται στο άνθος του λωτού. Πριν από λίγες μέρες εγκαινιάστηκε ο Μεγάλος Ναός του Μάα Σάρντα στο Kupwara. Αυτός ο ναός είναι χτισμένος στην ίδια διαδρομή που θα χρησιμοποιούσε κάποιος για να επισκεφτεί το Sharda Peeth. Οι ντόπιοι βοήθησαν πολύ στην κατασκευή αυτού του ναού. Συγχαίρω τον λαό του Τζαμού και του Κασμίρ για αυτό το ευοίωνο έργο”, είπε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube