Weather Icon

Η φωνή της Αρμενίας: Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονική ενέδρα στο Αρτσάχ

Η φωνή της Αρμενίας: Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονική ενέδρα στο Αρτσάχ

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
με την υποστήριξη του el.armradio.am

Ενημέρωση στις 9 Μαρτίου 2023

Τρομοκρατική ενέργεια η δολοφονική ενέδρα στο Αρτσάχ

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν αναφέρθηκε στο σαμποτάζ του Αζερμπαϊτζάν στο διάδρομο του Λατσίν, χαρακτηρίζοντάς το τρομοκρατική ενέργεια.

Τονίζοντας το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα του πυροβολισμού, ήταν από το Καραμπάχ. Ο Πασινιάν υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, είχε αναγνωρίσει στο Μόναχο ότι υπάρχει διεθνής συμφωνία, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να συζητήσουν τα δικαιώματα και την ασφάλειά τους με τους εκπροσώπους των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Ωστόσο, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν τόνισε ότι οι συζητήσεις αυτές θα διεξάγουν με ανθρώπους που γεννήθηκαν και ζουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την 1η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων του ΝΚ και του Αζερμπαϊτζάν στην έδρα των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ- 4 ημέρες αργότερα το Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε την προαναφερθείσα πρόκληση, η οποία δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί κάτι άλλο από τρομοκρατική ενέργεια.

Η φωνή της Αρμενίας: Παγίδα θανάτου στο Αρτσάχ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube