Η αδράνεια της πολιτείας με το σχολικό κτίριο «Αριστοτέλης» στο Μόναχο!!!

Η αδράνεια της πολιτείας με το σχολικό κτίριο «Αριστοτέλης» στο Μόναχο!!!

Γράφει ο Αλέξιος Ντόνας

Η κατάσταση με το σχολικό κτίριο «Αριστοτέλης» στο Μόναχο αποτελεί ένα εξοργιστικό παράδειγμα της αδράνειας και της κωλυσιεργίας της ελληνικής πολιτείας. Άλλο ένα σχολείο του ελληνισμού κινδυνεύει. Δημοτικό , Γυμνάσιο και το μεγαλύτερο ΤΕΓ του κόσμου φιλοξενούνται στον χώρο.

Η έλλειψη ειλικρινούς επικοινωνίας και σεβασμού δεν οδηγεί μόνο τα παιδιά μας στην αφομοίωση, αλλά υπονομεύει το ίδιο το μέλλον του ελληνισμού στο εξωτερικό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο με άλλον, γεγονός που σημαίνει ότι το κτήριο χάθηκε.

Δηλαδή κοντά 900 μαθητές; Ελληνόπουλα στον αέρα; Αναμένουμε την επίσημη διάψευση των αρμοδίων αξιωματούχων. Αν δεν υπάρξει τέτοια διάψευση, τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός σοβαρού προβλήματος. Πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά ο ρόλος όλων των εμπλεκόμενων, από υπουργούς και πρέσβεις μέχρι υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας. Πού είναι οι διαβεβαιώσεις των υπουργών; Τα αδιαφανή λόγια, τα καθησυχαστικά τηλέφωνα σε ορισμένους δηθεν εκπροσωπους της ομογένειας και οι άνευ ουσίας υποσχέσεις δεν έγιναν πράξη. Η αντίδραση και η δυσπιστία των γονέων και της ομογένειας δικαιώνεται πλήρως. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν οι γονείς, εν μέσω απόγνωσης και πανικού, στράφηκαν προς τον πρόξενο, εκείνος κάλεσε την αστυνομία για να αισθανθεί ασφαλής. Ίσως δεν εκτιμά το ασφαλές περιβάλλον στο Μόναχο και μια μετάθεση στο Ιράν ή στη Σομαλία θα του προσφέρει την ασφάλεια που επιθυμεί.

Κατά τη συνάντησή μου με τους εκπροσώπους του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του ΤΕΓ στο Μόναχο, συζητήσαμε τις ανησυχίες μας. Όλοι ελπίζαμε για το καλύτερο, όμως αποδεικνύεται ότι η πολιτεία δεν έχει στρατηγικό σχεδιασμό για την παιδεία στο εξωτερικό. Η πολιτεία δεν ξέρει πώς να τηρήσει το άρθρο 108 Παρ.1 του Συντάγματος, επειδή έχει λάθος ανθρώπους σε νευραλγικά σήμεια. Και ειναι μάταιο να εισάγουμε νέες δήθεν καινοτομίες διδασκαλίας όταν δεν λύνονται τα βασικά δομικά και οργανωτικά σημεία του προβλήματος. Έχει προταθεί και ειναι αναγκαίο να δημιουργηθούν επιτροπές παιδείας με ισότιμη συμμετοχή των στρατηγικών φορέων της ομογένειας, των γονέων, και την πολιτεία. Δεν χρειαζόμαστε υπαλλήλους-δεινοσαύρους με δεκαπενταετή θητεία στα ίδια πόστα να παίζουν με το μέλλον των παιδιών μας και του ελληνισμού.

Τι νέες ιδέες μπορούν να προτείνουν αυτοί οι άνθρωποι; Καμία! Δεν έχουν εμπειρία στο συνεχώς μεταβαλλόμενο πεδίο, δεν γνωρίζουν την κατάσταση σε κάθε χώρα και αγνοούν τους ανθρώπους που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της διασποράς. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει άμεσα, αλλιώς το μέλλον της ελληνικής παιδείας στο εξωτερικό είναι καταδικασμένο. Ο ελληνισμός που βάλετε από παντού δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα ελληνόπουλο!!

ΠΗΓΗ: e-enimerosi.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube