Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Σερβία 14 Μαρτίου 2023

Εκπρόσωπος Ε.Ε.: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς Ενωση Σερβικών Δήμων Κοσόβου

Εκπρόσωπος Ε.Ε.: Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς Ενωση Σερβικών Δήμων Κοσόβου

Μίροσλαβ Λάιτσακ και Αλεξάνταρ Βούτσιτς (Serbian Presidential Press Service via AP)

Δηλώσεις του Εκπροσώπου της Ε.Ε. Λάιτσακ από το Βελιγράδι

Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Βελιγράδι και Πρίστινα εάν προηγουμένως δεν συσταθεί η Ενωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε. Μίροσλαβ Λάιτσακ στη σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS).

Ο Μίροσλαβ Λάιτσακ συνεχίζει σήμερα για δεύτερη ημέρα τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με στόχο να προετοιμάσει την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου για το Κόσοβο, η οποία  θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου στην πόλη Οχρίδα στη Βόρεια Μακεδονία.

Στη συνέντευξή του στην RTS επισήμανε ότι η ευρωπαϊκή πρόταση έγινε για να οδηγήσει στην ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας και όχι για να ταπεινώσει κάποια πλευρά επιδιώκοντας τη συνθηκολόγησή της.

«Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μία win-win κατάσταση ώστε να ανοίξουν οι πόρτες της Ευρώπης», τόνισε ο Λάιτσακ. Ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε. συναντήθηκε επίσης στο Βελιγράδι και με τους αρχηγούς των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους οποίους ενημέρωσε για το ευρωπαϊκό σχέδιο και δεσμεύτηκε ότι στο μέλλον θα τους κρατά ενήμερους για όλες τις εξελίξεις στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος του Κοσόβου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube