Weather Icon

Χρήστος Πουγκιάλης: Συμπερασματα ΣΟΚ απ’την τραγωδία των Τεμπών

Χρήστος Πουγκιάλης: Συμπερασματα ΣΟΚ απ’την τραγωδία των Τεμπών

Χρήστος Πουγκιάλης: Δεν έχουμε κουλτούρα ασφάλειας! Συμπερασματα ΣΟΚ απ’την τραγωδία των Τεμπών – Το πλέγμα απλώνεται περισσότερο

Την έλλειψη κουλτούρας ασφαλείας της Ελλάδας, ανέλυσε ο Χρήστος Πουγκιάλης, στο Ράδιο 984 και τον Γιώργο Σαχίνη, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, τα συμπεράσματα από την οποία μας οδηγούν σε σημαντικές προεκτάσεις του προβλήματος, που αγγίζει ακόμα και ζητήματα εθνικής αμύνης.

Ο υποπτέραρχος ε.α. κατέδειξε πως το Επιτελικό κράτος , δεν ήταν παρά ένα αφήγημα περί τον Πρωθυπουργό επί 4 χρόνια, χωρίς καμία διάχυση προς τα Υπουργεία και τους φορείς του κράτους, αλλά κυρίως χωρίς εμπεδωμένη την κουλτούρα εθνικής ασφάλειας , που αγκαλιάζει όλους τους νευραλγικούς τομείς ενός κράτους, όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς , που αφορούν χιλιάδες πολίτες αλλά και τομείς όπως της εθνικής άμυνας, όπως για παράδειγμα είναι τα τρένα.

Ο κ. Πουγκιάλης επέρριψε ευθύνες και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κατά την άποψή του η Αστυνομία περιφρουρεί να περιφρουρεί τις γραμμές, τόσο και τα κλοπιμαία από τις γραμμές

«Μεγάλες ευθύνες έχει ο Θεοδωρικάκος. Η κυβέρνηση καθοδηγεί τις συζητήσεις μέσω των συστημικών ΜΜΕ και προσπαθούν να σταθεί στο Υπουργείο Μεταφορών και στον ΟΣΕ. Παραλείπει τις ευθύνες στα άλλα υπουργεία. Αυτό πρέπει να μας υποψιάζει» σημείωσε ο αναλυτής και πρόσθεσε:

«Να μας πούνε τί πιέσεις έχουν ασκήσει προς τους αστυνομικούς διευθυντές, για να εντοπίσουν το δίκτυο των κλεφτών των καλωδίων.
Το πλέγμα απλώνεται περισσότερο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube