Weather Icon

Αντιαρματικά βλήματα απεμπλουτισμένου ουράνιου στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιαρματικά βλήματα απεμπλουτισμένου ουράνιου στα κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εξοπλισμένος με το φονικό όπλο που ονομάζεται απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ο Αττίλας στα κατεχόμενα.

Στρατιωτικές πηγές οι οποίες είναι σε θέση να γνωρίζουν ανέφεραν στο ΣΙΓΜΑ ότι στις αποθήκες πυρομαχικών του Αττίλα στα κατεχόμενα, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια βρίσκονται τουλάχιστον 4 χιλιάδες αντιαρματικά βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο έτοιμα προς χρήση. 

Το συγκεκριμένο υλικό έχει τρία πεδία δράσης. Το πρώτο είναι η πρόσμιξή του στα βλήματα όπου αυξάνει τη διατρητική τους ικανότητα, σε βαθμό που μπορούν να διαπεράσουν ακόμη και τον θώρακα ενός άρματος μάχης, ενώ στη συνέχεια εκρήγνυνται μέσα σε αυτό, δηλαδή προκαλούν ολική καταστροφή.

Το δεύτερο είναι η εξωτερική ακτινοβολία του. Για παράδειγμα ένα αντιαρματικό βλήμα βάρους 100 γραμμαρίων έχει τουλάχιστον 10 χιλιάδες φορές περισσότερη ραδιενέργεια απ’ ό,τι η φυσική.

Το τρίτο πεδίο δράσης και επίσης καταστροφικό είναι τα πιθανά υπολείμματα ουρανίου στην επιφάνεια του εδάφους και η μεταφορά του από τις καλλιέργειες στην τροφική αλυσίδα, κάτι που όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει.

Το συγκεκριμένο υλικό έφτασε στα κατεχόμενα πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια και συγκεκριμένα ξεφορτώθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου από πλοία που έφτασαν από την Τουρκία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα πυρομαχικά με απεμπλουτισμένο ουράνιο αποτελούν περίσσευμα των επιχειρήσεων στη Συρία, στην οποία εκτός από τις ΗΠΑ και την Βρετανία, οι οποίες έκαναν χρήση αυτού του υλικού, συμμετείχε και η Τουρκία. 

Καθηκόντως, τέθηκαν οι πληροφορίες στο Υπουργείο Άμυνας και συγκεκριμένα στον Εκπρόσωπο Τύπου, από την περασμένη Τετάρτη. Μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν είχαμε οποιαδήποτε τοποθέτηση.

Πηγή: SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube