Weather Icon

25η Μαρτίου 1821: Ήταν μια εποχή ΟΧΙ διαφορετική από σήμερα

25η Μαρτίου 1821: Ήταν μια εποχή ΟΧΙ διαφορετική από σήμερα

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821—ΦΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

25η Μαρτίου 1821. Ήταν μια εποχή ΟΧΙ διαφορετική από σήμερα. Εποχή Διεθνών και τότε αντιπαραθέσεων συμφερόντων, η Ανθρωπότητα  και τότε μοιρασμένη σε ζώνες επιρροής των ισχυρών της τότε εποχής. Ήταν μια εποχή όπου όπως και σήμερα  ίσχυαν ,η τυραννία  κατοχής μικρών Λαών από τους ισχυρούς της εποχής , καθώς και η τυραννία των ξένων επεμβάσεων για χειραγώγηση Λαών. Ήταν μια εποχή που στις Κοινωνίες υπήρχαν οι άνθρωποι που βόλευαν τους εαυτούς τους στο περιβάλλον, ικανοποιούνταν από τη μοίρα τους και εγίνοντο υποχείρια και όργανα των ξένων κατακτητών για να απολαμβάνουν κάποια προνόμια με αντάλλαγμα, να κρατούν την Κοινωνία της χώρας υπάκοη και πειθαρχημένη στην υπηρεσία και εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατακτητών. Ήταν  και τότε οι «σοφοί», οι «γνωστικοί», οι «ρεαλιστές» της εποχής, βολεμένοι σε δοτά αξιώματα, υπηρέτες των ξένων και τότε συμφερόντων.  Ήταν οι προύχοντες της Φυλής.

Ο Ελληνικός Λαός τότε, φυτοζωούσε κάτω από την μπότα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, μέχρι που μια μέρα , την 25η Μαρτίου 1821 κάποιοι «τρελοί»,  όπως τους αποκαλούσαν οι Προύχοντες της τότε εποχής, τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στην πανίσχυρη τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία και κόντρα στις προτροπές των Προυχόντων , γνωστικών και  ρεαλιστών της εποχής εκείνης σήκωσαν τη σημαία της επανάστασης για ελευθερία. Όπως ομολόγησε  ο Κολοκοτρώνης σε μια ομιλία του: «Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

  • Σήμερα 25η Μαρτίου 2023, 200 χρόνια μετά, η Αδούλωτη Κερύνεια τίμησε με συμμετοχή στην παρέλαση τη μνήμη των τότε αγωνιστών και αντλώντας  διδάγματα από τις υποθήκες τους, δηλώνει  παρόν στον αντικατοχικό αγώνα που μας επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες να διεξάγουμε, ως τη μόνη επιλογή μας για επιβίωση και συνέχιση του Κυπριακού Ελληνισμού στην Ελληνική Κυπριακή γη.
  • Αγώνα  απελευθέρωσης της ημικατεχόμενης πατρίδας μας.
  •  Αποκατάστασης  των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας

Σήμερα οι συνθήκες είναι ευνοϊκότερες από ότι ήταν τότε και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα από τη μια να λέμε σήμερα ότι τιμούμε τους αγωνιστές και την εξέγερση του 1821 και ταυτόχρονα να γινόμαστε πρεσβευτές της παράδοσης της μισής μας πατρίδας στους νέο-Οθωμανούς της Άγκυρας και τα ξένα συμφέροντα, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα και το μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής Κύπρου στον Τουρκικό επεκτατισμό.

ΕΜΠΡΟΣ, ΛΟΙΠΟΝ,  ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube