Weather Icon

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία διαταράσσει τις προσπάθειες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ για τη διευθέτηση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία διαταράσσει τις προσπάθειες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ για τη διευθέτηση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, ο αναπληρωτής γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βεντάντ Πατέλ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διαταράσσει τις προσπάθειες της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ προς την κατεύθυνση της διευθέτησης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει το news.am.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποστήριξη της ειρήνης στον Νότιο Καύκασο παραμένει αμετάβλητη προτεραιότητα όχι μόνο για τη διοίκηση, αλλά και για τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα από τις άμεσες επαφές του με τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν για αυτά τα θέματα.

«Και σε αυτό θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε. Όσο για τη Ρωσία… Γεγονός είναι ότι η ρωσική επιθετικότητα και η μονομέρεια υπονόμευσαν τις προσπάθειες προς διάφορες κατευθύνσεις, υπονόμευσαν μια σειρά από προοπτικές για αποτελεσματική δουλειά στη μορφή της Ομάδας Μινσκ», είπε.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ, όπως και πριν, «παραμένουν προσηλωμένες στη συνεργασία προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για την υποστήριξη της ειρήνης, είτε σε διμερή βάση, είτε μέσω μηχανισμών εντός της ΕΕ, είτε μέσω του ΟΑΣΕ».

«Η υποστήριξη της ειρήνης στον Νότιο Καύκασο παραμένει αμετάβλητη προτεραιότητα για εμάς», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: El.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube