REAL TIME |

Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 2 Φεβρουαρίου 2023

Απάντηση της Ελλάδας μέσω διπλωματικών πηγών στις αθλιότητες της Τουρκίας: Ανυπόστατα και έωλα τα τουρκικά επιχειρήματα

Απάντηση της Ελλάδας μέσω διπλωματικών πηγών στις αθλιότητες της Τουρκίας: Ανυπόστατα και έωλα τα τουρκικά επιχειρήματα

Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, απαντούν στις προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα

Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν, υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες, τονίζουν διπλωματικές πηγές αναφορικά με νέες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων την Τετάρτη.

«Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ» διαμηνύουν.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι «στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα» και διαμηνύουν πως η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το «ανερχόμενο προφίλ» της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο.

«Είναι το “ανερχόμενο προφίλ” μιας χώρας που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο , αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη» όπως σημειώνουν.

Την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για εχθρικές ενέργειες εκ μέρους της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube