Weather Icon

Συνεχίζεται η επίθεση! «Ο Αλίγιεφ αποκάλεσε την Αρμενία» Δυτικό Αζερμπαϊτζάν

Συνεχίζεται η επίθεση! «Ο Αλίγιεφ αποκάλεσε την Αρμενία» Δυτικό Αζερμπαϊτζάν

Ο Ruben Rubinyan, επικεφαλής της αρμενικής αντιπροσωπείας στην PACE, εκφώνησε ομιλία στη χειμερινή σύνοδο της PACE 2023.

Ο Ρουμπινιάν τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν εξακολουθεί να κατέχει το κυρίαρχο έδαφος της Αρμενίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο οποίος δήλωσε ότι τώρα το Αζερμπαϊτζάν έχει τις καλύτερες θέσεις που θα χρειαστούν για να επιτεθεί σε αρμενικούς στόχους στο μέλλον.

Ο Αλίγιεφ σημείωσε επίσης ότι η μισή Αρμενία είναι μέρος του ιστορικού Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ερεβάν. Αποκάλεσε την Αρμενία «Δυτικό Αζερμπαϊτζάν». Αυτός ο αναθεωρητικός και επεκτατικός όρος εισήλθε στον επίσημο λόγο του Αζερμπαϊτζάν και υποδηλώνει μια σαφή πρόθεση να συνεχιστεί η επιθετικότητα κατά της Αρμενίας. Αυτό δεν πρέπει να είναι αποδεκτό”, δήλωσε ο Ρουμπινιάν.

Ο Ρουμπινιάν τόνισε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε να μιλάμε για το Αζερμπαϊτζάν ως επιθετικό κράτος, διότι είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε ψήφισμα για το Αζερμπαϊτζάν.

“Ένα ψήφισμα εναντίον ενός κράτους του οποίου ο πρόεδρος μιλάει ανοιχτά για τα σχέδιά του να εξαπολύσει επίθεση εναντίον ενός δημοκρατικού γείτονα”, δήλωσε ο Ρουμπινιάν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube