Weather Icon

Νέα εμπόδια από τον Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ! Θαυμάσιο δώρο προπαγάνδας χαρακτηρίζουν γερμανικά ΜΜΕ την καύση του κορανιού

Νέα εμπόδια από τον Ερντογάν για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ! Θαυμάσιο δώρο προπαγάνδας χαρακτηρίζουν γερμανικά ΜΜΕ την καύση του κορανιού

Μετά το πρόσφατο περιστατικό στη Στοκχόλμη, όπου ο ακροδεξιός εξτρεμιστής Ράσμους Πάλουνταν έκαψε το Κοράνιο, ο Ερντογάν δράττεται της ευκαιρίας να ανακοινώσει πως «όσο η κυβέρνηση της Σουηδίας δεν δείχνει σεβασμό στην Τουρκία και στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των μουσουλμάνων, τότε δεν μπορεί να λάβει καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ».

«Η δράση του δεξιού πολιτικού καραγκιόζη Πάλουνταν είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ερντογάν», σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung, τονίζοντας πως ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει το εν λόγω «θαυμάσιο δώρο προπαγάνδας» προεκλογικά. «Η σκληρότερη εξωτερική πολιτική είναι ένα δημοφιλές εργαλείο στις προεκλογικές εκστρατείες στην Τουρκία», επισημαίνει από τη μεριά της η Handelsblatt.

Οργή στην Τουρκία και στο Ισλάμ για το κάψιμο του κορανίου στη Στοκχόλμη

«Όμως, στην περίπτωση της Σουηδίας ειδικότερα, οι εντάσεις είναι πιθανό να παραμείνουν και μετά την ημέρα των εκλογών, δεδομένου του κρατικού δόγματος περί κουρδικών τρομοκρατικών οργανώσεων και τις συνεπαγόμενες απαιτήσεις προς τη Σουηδία να εκδώσει τους υποστηρικτές τους. (…) Επιπλέον, η κυβέρνηση στην Άγκυρα προσπαθεί να διατηρήσει μια διπλωματική ισορροπία με την Ουκρανία. Για παράδειγμα, η Τουρκία υποστηρίζει την Ουκρανία με παραδόσεις όπλων. Ταυτοχρόνως, όμως, διαπραγματεύτηκε εκπτώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο».

Στον απόηχο της στάσης του Ερντογάν, η Φινλανδία φαίνεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στη συμμαχία ακόμη και μόνη της. Παρ’ ότι «η ταχεία ένταξη της Φινλανδίας θα ήταν προτιμότερη από μία πολυετή αναμονή, δεν θα ήταν ιδανική ούτε για τη Σουηδία ούτε και για το ΝΑΤΟ», παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, καθώς σε αυτήν την περίπτωση «η Φινλανδία δεν θα είχε στρατηγικό βάθος». Πάντως, «η πίεση των υπόλοιπων κρατών της συμμαχίας προς την Τουρκία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά», καταλήγει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube