Weather Icon
Ουκρανία , Τουρκία 22 Ιανουαρίου 2023

Η ουκρανική εταιρία κινητήρων Motor Sich JSC ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στην Τουρκία

Η ουκρανική εταιρία κινητήρων Motor Sich JSC ανοίγει γραφείο αντιπροσωπείας στην Τουρκία

 

Ο Vasily Bodnar, πρέσβης της Ουκρανίας στην Τουρκία, είπε σε συνέντευξή του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ukrinform, ότι η ουκρανική Motor Sich JSC άνοιξε γραφείο αντιπροσωπείας στην Άγκυρα. Το έργο του γραφείου αντιπροσωπείας στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών και της συνεργασίας προς όφελος των δύο χωρών.

«Ναι, οι χώροι για το γραφείο αντιπροσωπείας επιλέχθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους 2022 και έγινε με βάση τη στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία. Αυτό το γραφείο υποτίθεται ότι θα ενισχύσει τους δεσμούς και τη συνεργασία (μεταξύ των δύο χωρών). Η τουρκική αγορά είναι ελκυστική τόσο για τη Motor Sich όσο και για άλλες επιχειρήσεις της αμυντικής μας βιομηχανίας»: δήλωσε ο Bodnar.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα διοίκηση της εταιρείας θα υπερασπιστεί τα ουκρανικά συμφέροντα και θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για την υλοποίηση έργων προς όφελος της Ουκρανίας και προς όφελος της άμυνάς της.

Ας μην ξεχνούμε, ότι στα τέλη Νοεμβρίου 2022, ο Alexey Nikiforov έγινε ο νέος διευθυντής της Motor Sich JSC. Ο προηγούμενος επικεφαλής της εταιρείας, ο Vyacheslav Boguslaev που συνελήφθη από την SSU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) στις 23 Οκτωβρίου, αποδεσμεύθηκε από τη θέση του προέδρου της συμμετοχικής εταιρείας.

Επιπλέον, οι εξουσίες των μελών του εποπτικού συμβουλίου, του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου τερματίστηκαν εκ των προτέρων. Τώρα η εταιρεία έχει εκλέξει νέο εποπτικό συμβούλιο.

Σε προηγούμενο άρθρο που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας, Τουρκικό drone με ουκρανικό κινητήρα σημειώνει νέο ρεκόρ υψομέτρου, είχε τονισθεί η συνεργασία της  ουκρανικής εταιρείας Motor Sich JSC με την τουρκική αμυντική βιομηχανία και μάλιστα είχε γίνει αναφορά στο τουρκικό UAV Akıncı το οποίο «φορώντας» τον κινητήρα της Motor Sich JSC είχε σημειώσει «νέο εθνικό ρεκόρ υψομέτρου».

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://mil.in.ua/en/news/motor-sich-representative-office-opens-in-turkey/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube