REAL TIME |

Έπεσαν οι μάσκες: Ρητορική μίσους βουλευτή του ΑΚΡ σε πόλη της Γερμανίας, προκαλεί κρίση στις γερμανοτουκρικές σχέσεις

Έπεσαν οι μάσκες: Ρητορική μίσους βουλευτή του ΑΚΡ σε πόλη της Γερμανίας, προκαλεί κρίση στις γερμανοτουκρικές σχέσεις

Η ομιλία του βουλευτή του AKP με μηνύματα μίσους και πρόκλησης βίας, πυροδότησε κρίση με τη Γερμανία

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην ομιλία του βουλευτή του ΑΚΡ, Mustafa Açıkgöz στην πόλη Neuss της Γερμανίας, λέγοντας ότι «θα καταστρέψουν το PKK και τους Γκιουλενιστές (FETÖ) και στη Γερμανία». Στο υπουργείο κλήθηκε ο Τούρκος Πρέσβης και του δόθηκε το μήνυμα: «Δεν υπάρχει χώρος για ρητορική μίσους εδώ».

Ένταση δημιουργείται στη γραμμή Βερολίνου-Άγκυρας αφού ο βουλευτής του AKP Mustafa Açıkgöz είπε στην ομιλία του στη Γερμανία ότι «θα καταστρέψουν το PKK και το FETO και στη Γερμανία». Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η τουρκική πρεσβεία κλήθηκε στο υπουργείο και έγινε υπενθύμιση ότι οι Τούρκοι εκπρόσωποι υπόκεινται σε αίτησης άδειας διεξαγωγής προεκλογικών συγκεντρώσεων στη χώρα. Αντίστοιχα, κατά τη συνάντηση έγινε προειδοποίηση ότι «όσοι δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες θα υποστούν τις συνέπειες».

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ «ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ»

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό Twitter του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών χρησιμοποιήθηκαν οι εκφράσεις: «Δεν υπάρχει χώρος για προβοκάτσια και ρητορική μίσους στη Γερμανία». Στην ανακοίνωση που επικαλείται η DW Turkish, τονίστηκε επίσης ότι έγινε υπενθύμιση στην Τουρκική Πρεσβεία ότι οι Τούρκοι πολιτικοί μπορούν να διοργανώνουν προεκλογικές εκδηλώσεις στη Γερμανία μόνο με την άδεια του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και τονίστηκε επίσης ότι η όποια προεκλογική εκδήλωση θα πρέπει να γίνεται «με τρόπο που να αποφεύγεται κάθε παρεξήγηση».

«Εάν οι Τούρκοι εκπρόσωποι δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες του παιχνιδιού, πρέπει να υπολογίσουν και τις συνέπειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο AÇIGÖZ;

Ο βουλευτής του νομού Nevşehir, Mustafa Açıkgöz, έκανε μια ομιλία στις 13 Ιανουαρίου στο παράρτημα της πόλης Neuss της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Εθνικιστικών Τουρκικών Ενώσεων (Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu), που είναι οργάνωση του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) στη Γερμανία. Σε αυτή την ομιλία, ο Açıkgöz είπε ότι θα «καταστρέψουν» το PKK και μέλη της οργάνωσης Γκιουλέν, την οποία όρισε ως «FETO».

Ο Açıkgöz είπε: «Όπως δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να ζουν στην Τουρκία, έτσι δεν θα τους δώσουμε αυτό το δικαίωμα και στη Γερμανία. Όπου και να καταφύγουν στον κόσμο, θα αποτελειώσουμε την τρομοκρατική οργάνωση που ονομάζεται PKK, την τρομοκρατική οργάνωση που ονομάζεται FETO», προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις στη Γερμανία.

Πηγή: dw.com/tr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube