Weather Icon
Γενικά θέματα 11 Ιανουαρίου 2023

Διοικητικό δικαστήριο της Τρίπολης της Λιβύης παγώνει τη συμφωνία εκχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στην Τουρκία

Διοικητικό δικαστήριο της Τρίπολης της Λιβύης παγώνει τη συμφωνία εκχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης στην Τουρκία

Δικαστήριο της Λιβύης «παγώνει» τη συμφωνία με Τουρκία για υδρογονάνθρακες

Ραγδαίες εξελίξεις ως προς το μέλλον της συμφωνίας Άγκυρας – Τρίπολης δρομολογεί η απόφαση διοικητικού δικαστήριου να «φρενάρει» τη συνεργασία Τουρκίας – Λιβύης σε ό,τι αφορά τους υδρογονάνθρακες.

Σύμφωνα με το Libya Review, το Διοικητικό Δικαστήριο Τρίπολης, αποφάνθηκε υπέρ της αναστολής της διμερούς συμφωνίας για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και το φυσικού αερίου που είχαν συνυπογράψει Τουρκία και Λιβύη στις 3 Οκτωβρίου 2022.

«Απαγορεύεται στην προσωρινή κυβέρνηση να υπογράφει με οποιονδήποτε τρόπο συμφωνίες υπό την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης, επί της χερσαίας, θαλάσσιας και εναέριας επικράτειάς του, καθώς επίσης και συμφωνίες για την οριοθέτηση των συνόρων ή την εκμετάλλευση φυσικών στρατηγικών πόρων, εκτός εάν εγκριθεί από το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του λιβυκού δικαστηρίου.

Επίσης, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε αργότερα ότι το δικαστήριο της Λιβύης ανέστειλε τη Δευτέρα τη συμφωνία εξερεύνησης και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και το φυσικού αερίου, επικαλούμενο δικαστική πηγή.

Το εφετείο της Τρίπολης, το οποίο εξέδωσε τη χθεσινή απόφαση, άφησε χώρο στην κυβέρνηση της Τρίπολης να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, τόνισε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Σημειώνεται ακόμα πως η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει προβεί σε κανένα άμεσο σχόλιο για τη δικαστική απόφαση της Δευτέρας.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube