REAL TIME |

Weather Icon

Διευκρίνηση για την Έκθεση της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου

Διευκρίνηση για την Έκθεση της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου

γράφει η Φανούλα Αργυρού*

Ταυτόχρονα με το άρθρο μου της περασμένης Κυριακής  στην «Σημερινή» για την Εκθεση της CRS (Congressional Research Service- Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου) για το Κογκρέσο, εμφανίστηκαν και άλλα δημοσιεύματα στον ελλαδικό Τύπο αλλά με διαφορετικό κείμενο.

Αυτά αναπαρήγαγαν τον λανθασμένο χάρτη του “Economist”  με την ΤΔΒΚ δίχως εισαγωγικά, χαρακτηρίζοντάς τον ως “made in USA” δίχως να εντοπίσουν την ανακρίβεια στο χάρτη και την διόρθωση που έγινε κατόπιν της επέμβασής μου και του κ. Ιωάννη Σιεκέρσαββα.  Όμως, επειδή  υπήρξε κάποια σύγχυση με κάποια ελλαδικά δημοσιεύματα που δεν έκαναν ξεκάθαρο ότι η Έκθεση ετοιμάστηκε από την CRS,  διευκρινίζω ότι στο δικό μου άρθρο είχα κάνει ξεκάθαρο  ότι η Έκθεση ετοιμάστηκε από την CRS για  τα μέλη και επιτροπές του Κογκρέσου.

Αυτών λεχθέντων,  το CRS συνεισφέρει στη διαμόρφωση πολιτικής του Αμερικανικού Κογκρέσου. Ενδεικτικά η Υπηρεσία είναι μέρος (part and parcel) του Αμερικανικού Κογκρέσου (όπως είναι να πούμε μέρος της Βουλής των Κοινοτήτων η Βιβλιοθήκη της Βουλής στο  Ηνωμένο Βασίλειο). Αυτό εξηγεί και γιατί οι Εκθέσεις του CRSδημοσιεύονται διακριτικά σε ιστοσελίδα του Αμερικανικού Κογκρέσου. Congress.gov website εδώ:  https://crsreports.congress.gov . Εξηγεί επίσης γιατί η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε εδώ:https://crsreports.congress.gov/product/pdf/R/R41368

Στην ιστοσελίδα του CRS https://crsreports.congress.gov αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτά τα έγγραφα ετοιμάστηκαν από την Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου (CRS). Η Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου (Congressional Research Service, CRSχρησιμεύει ως μη κομματικό κοινό προσωπικό  (nonpartisan shared staff) στις επιτροπές του Κογκρέσου και στα Μέλη του Κογκρέσου. Λειτουργεί αποκλειστικά κατόπιν εντολής και υπό τη διεύθυνση του Κογκρέσου. Οι πληροφορίες σε μια Έκθεση CRS δεν πρέπει να βασίζονται σε άλλους σκοπούς εκτός από τη δημόσια κατανόηση των πληροφοριών που έχουν παρασχεθεί από το CRS στα Μέλη του Κογκρέσου σε σχέση με τον θεσμικό ρόλο του CRS. Οι Εκθέσεις του CRS, ως δουλειά της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, δεν υπόκεινται σε προστασία copyright στις ΗΠΑ…»

Εν κατακλείδι το Αμερικανικό Κογκρέσο γενικά και  η Ηγεσία του Κογκρέσου ειδικότερα είναι υπόλογοι ως και υπεύθυνοι για ότι δημοσιεύει το CRS.

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube