Weather Icon

Δεν μαζεύονται τα ασυμμάζευτα Άγγελε (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν μαζεύονται τα ασυμμάζευτα Άγγελε (ΒΙΝΤΕΟ)

Monitor: Δεν μαζεύονται τα ασυμμάζευτα Άγγελε! Η γνώμη του Σάββα Καλεντερίδη για τη δήλωση Συρίγου για τα τουρκικά F-16.

Το ρεπορτάζ

Η δήλωση του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, Άγγελου Συρίγου, ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πάρει η Τουρκία τα F-16, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ,ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε πως «εμείς θέλουμε να πάρει η Τουρκία τα F-16. Οχι τώρα… Σε βάθος χρόνου… Γιατί θέλουμε να ελέγχεται από τη Δύση».

Οπως εξήγησε ο κ. Συρίγος: «Φανταστείτε μια Τουρκία, η οποία έχει ρωσικά οπλικά συστήματα… δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει κανένας στην επιθετικότητά της έναντι ημών. Ενώ τώρα, συγκρατείται ως ένα βαθμό. Παράλληλα το εμπάργκο όπλων που υπάρχει, μας δίνει τη δυνατότητα να καλύψουμε το χάσμα που δημιουργήθηκε την προηγούμενη δεκαετία, στα αμυντικά μας συστήματα».

Επιπλέον ο κ. Συρίγος εμφανίστηκε βέβαιος, ότι οι ΗΠΑ, δεν θα καταλήξουν σε απόφαση για την Τουρκία και τα f-16, πριν τις προεδρικές εκλογές στη γειτονική χώρα. «Δεν θα του κάνουν αυτό το δώρο του Ερντογάν. Θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τις τουρκικές εκλογές και αφού ολοκληρωθούν θα δουν ποια θα είναι η επόμενη κατάσταση και θα προχωρήσουν», εκτίμησε ο κ. Συρίγος.

Οι δηλώσεις Συρίγου, προκάλεσαν αρχικά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκάλεσε τον υφυπουργό Παιδείας, «λαγό του κ. Μητσοτάκη», κάνοντας λόγο για κοροϊδία και για «επικίνδυνη πολιτική του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» των ΗΠΑ».

Ο υφυπουργός Παιδείας με δήλωσή του απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα-λαγό και πέρασε στην αντεπίθεση.

Πάντως οι δηλώσεις του, προκάλεσαν και την έντονη αντίδραση των ομογενών στις ΗΠΑ, καθώς έγιναν τη στιγμή που προετοιμάζεται η «μητέρα των μαχών» που θα δοθεί στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της αμερικανικής γερουσίας. Στις αρχές του 2023 αναμένεται να φτάσει το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16 και ο γερουσιαστής Μενέντεζ δεν έχει σταματήσει να υποστηρίζει ότι θα το μπλοκάρει.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης Hellenic Leaders (HALC) Έντι Ζεμενίδης απάντησε στον κ. Συρίγο μιλώντας στη δημοσιογράφο του OPEN, Αλεξία Τασούλη.

Ο κορυφαίος παράγοντας της Ομογένειας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις του κ. Συρίγου, λέγοντας μάλιστα ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας»!

Πρόσθεσε μάλιστα: «ευτυχώς τον κύριο Συρίγο δεν τον γνωρίζει κανένας στην Ουάσιγκτον, ξέρω ότι δεν εκφράζει την άποψη ούτε του πρωθυπουργού, ούτε του κυρίου Δένδια».

Ο κ. Ζεμενίδης ανέφερε επίσης πως ο κ. Συρίγος πρέπει «να έρθει να μας εξηγήσει για ποιανού λογαριασμό έδωσε τέτοια άποψη. Δεν είναι αυτές οι θέσεις της ομογένειας και οι θέσεις των φιλελλήνων στο Κογκρέσο. Με τη λογική του γιατί να μην του δώσουμε και τα F35; Για αυτό ήταν μια ανοησία» είπε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube