Το συνέδριο των Κούρδων στην Ευρώπη ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πορεία το Σάββατο έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο “Αχμέτ Καγιά”, στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού με κατεύθυνση προς την Place de la République. «Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή. Οφείλουμε να εντείνουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξασφαλίσουμε ένα πραγματικό αποτέλεσμα», δήλωσαν οι συμπρόεδροι του οργανισμού.

Το Κογκρέσο των Ευρωπαϊκών Κουρδικών Δημοκρατικών Κοινωνιών (KCDK-E) κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει τις διαδηλώσεις έως ότου η Γαλλία αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες της ένοπλης επίθεσης της Παρασκευής, εναντίον του Κουρδικού πολιτιστικού κέντρου στο Παρίσι.

«Το τουρκικό κράτος μετέφερε τις σφαγές που διαπράττει στο Κουρδιστάν, στην Ευρώπη», ανέφεραν οι συμπροέδροι της ένωσης που εδρεύει στο Βέλγιο σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό, στο οποίο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν.

Η οργάνωση είπε ότι η σιωπή της Ευρώπης για την τουρκική επίθεση κατά των Κούρδων και η αποτυχία της Γαλλίας να διερευνήσει μια παρόμοια επίθεση του 2013, έχουν ανοίξει το δρόμο για περαιτέρω σφαγές κατά των Κούρδων.

Οι κουρδικές ομάδες πιστεύουν ότι το περιστατικό της Παρασκευής αποτελεί συνέχεια της επίθεσης του 2013 από έναν Τούρκο ένοπλο που σκότωσε τρεις γυναίκες Κούρδισσες ακτιβίστριες, συμπεριλαμβανομένης της Sakine Cansız, μιας από τους ιδρυτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ωστόσο, οι γαλλικές αρχές αντιμετωπίζουν μέχρι στιγμής την επίθεση της Παρασκευής απλώς ως τη ρατσιστική πράξη ενός 69χρονου άνδρα που προηγουμένως επιτέθηκε σε Σουδανούς μετανάστες και καταδικάστηκε για παράνομη οπλοκατοχή. Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική μονάδα της αστυνομίας.

«Οι Κούρδοι και οι φίλοι τους, που ξεσηκώθηκαν ενάντια στη σφαγή που διαπράχθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, κινητοποιήθηκαν στο Παρίσι από όλη την Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η απάντηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όσους πιστεύουν ότι οι σφαγές που διαπράττει το τουρκικό κράτος μπορούν να ματαιώσουν την πορεία ελευθερίας του λαού μας στο Κουρδιστάν, ήταν να δείξουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν την πορεία μας για την ελευθερία με σφαγές και καταπίεση. Επιπλέον, εστάλη το μήνυμα ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι η γαλλική κυβέρνηση να αποκαλύψει όλες τις διαστάσεις αυτής της σφαγής».

Ο σύλλογος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στην πορεία το Σάββατο, που ξεκίνησε έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο “Αχμέτ Καγιά” στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού και κατέληξε στην Place de la République.

«Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να εντείνουμε τον αγώνα μας μέχρι να εξασφαλίσουμε ένα πραγματικό αποτέλεσμα», δήλωσαν οι συμπρόεδροι του KCDK-E.