Weather Icon

Ο Τάσος Μπακασέτας ηγείται της Τράμπζονσπορ και πάει φουλ για ρεκόρ καριέρας

Ο Τάσος Μπακασέτας ηγείται της Τράμπζονσπορ και πάει φουλ για ρεκόρ καριέρας

Ο Τάσος Μπακασέτας πραγματοποιεί άλλη μία εξαιρετική σεζόν με την Τράμπζονσπορ, είναι μία ανάσα από το double-double σε γκολ και ασίστ και ετοιμάζεται να κάνει ρεκόρ καριέρας.

Η περσινή σεζόν ήταν ονειρική για την Τράμπζονσπορ, αλλά και τους Τάσο Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου η τουρκική ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια.

Η φετινή χρονιά δεν είναι αντίστοιχα εντυπωσιακή, καθώς οι πρωταθλητές Τουρκίας είναι στο -4 από την πρωτοπόρο Γαλατασαράι, παρουσιάζοντας αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο και για τον Μπακασέτα, ο οποίος πραγματοποιεί σταθερά καλές εμφανίσεις με τους “bordo mavi”.

Έτοιμος για double-double σε γκολ και ασίστ

Ο 29χρονος αρχηγός της Εθνικής, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στη γιορτή του ΠΣΑΠΠ και αποκάλυψε πως πέρασε κατάθλιψη στο παρελθόν, αποτελεί έναν εκ των ηγετών της Τράμπζονσπορ και φέτος, μετρώντας εννιά γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Τελευταία ασίστ, αυτή κόντρα στη Φενέρμπαχτσε το βράδυ του Σαββάτου, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου η Τράμπζονσπορ να επικρατήσει 2-0 και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Ο Έλληνας διεθνής ξεπέρασε ήδη την περσινή επίδοση που είχε σε γκολ και ασίστ (17), μετρώντας πλέον συμμετοχή σε 18 τέρματα της Τράμπζονσπορ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά τα στατιστικά του την τελευταία από το 2013:

Σεζόν 2013-14 (Αστέρας + Άρης): 3 γκολ και 1 ασίστ

Σεζόν 2014-15 (Αστέρας + Πανιώνιος): 3 γκολ και 5 ασίστ

Σεζόν 2015-16 (Πανιώνιος): 12 γκολ και 8 ασίστ

Σεζόν 2016-17 (ΑΕΚ): 6 γκολ και 1 ασίστ

Σεζόν 2017-18 (ΑΕΚ): 8 γκολ και 9 ασίστ

Σεζόν 2018-19 (ΑΕΚ): 6 γκολ και 3 ασίστ

Σεζόν 2019-20 (Αλάνιασπορ): 14 γκολ και 8 ασίστ

Σεζόν 2020-21 (Αλάνιασπορ + Τράμπζονσπορ): 13 γκολ και 6 ασίστ

Σεζόν 2021-22 (Τράμπζονσπορ): 9 γκολ κα 8 ασίστ

Σεζόν 2022-23 (Τράμπζονσπορ): 9 γκολ και 9 ασίστ

Πλέον, όπως είναι εμφανές, ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το double-double σε γκολ και ασίστ, το οποίο θα συμβεί για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μία επίδοση που είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί, αφού χρειάζεται ένα γκολ και μία ασίστ με μισή σεζόν μπροστά του.

Παράλληλα, όμως, δεν είναι πολύ μακριά κι απ’ το να καταρρίψει το ρεκόρ καριέρας σε γκολ, το οποίο έχει απ’ τη σεζόν 2019-20, όταν σκόραρε 14 τέρματα με την Αλάνιασπορ, έχοντας επίσης και 8 ασίστ.

Γενικότερα, ο Μπακασέτας δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, πιο ώριμος, πιο έμπειρος και πιο αποφασισμένος από ποτέ να ηγηθεί της ομάδας του και να επιβεβαιώσει πως είναι εκ των κορυφαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube