Weather Icon
Γαλλία , Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 18 Δεκεμβρίου 2022

H πρώτη φρεγάτα κλάσης ΚΙΜΩΝ συνεχίζει να παίρνει γρήγορα μορφή

H πρώτη φρεγάτα κλάσης ΚΙΜΩΝ συνεχίζει να παίρνει γρήγορα μορφή

Μια  σειρά νέων φωτογραφιών που αποδέσμευσε τη Naval Group από την κατασκευή της πρώτης ελληνικής FDI κλάση ΚΙΜΩΝ που δείχνουν το πλοίο να παίρνει γοργά μορφή.

Οι πέντε προεξοπλισμένοι τομείς της FDI HN1

Όπως υποστηρίζει η εταιρία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επιτευχθεί μια σειρά νέων σημαντικών οροσήμων ορόσημα που διασφαλίζουν την καλή εξέλιξη του προγράμματος.

Επισημαίνει ότι μόλις επτά εβδομάδες μετά την τοποθέτηση του πρώτου μπλοκ της FDI HN1 στη δεξαμενή, στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν,  πέντε προεξοπλισμένοι τομείς (section) τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να  έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους.

To block της πλώρης μετά τη βαφή

Επόμενο βήμα θα είναιθ οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, οι οποίοι έχουν ήδη παραδοθεί στη Λοριάν να τοποθετηθούν στο πλοίο, διαδικασία που θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους.

Ο Gilles Langlois, Διευθυντής Προγράμματος, FDI HN, δήλωσε: «Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025».

Το block της γέφυρας ναυτιλίας

Όπως ανέφερε σε πρόσφατες ανακοινώσεις της η Naval Group χάρη σε ένα συνεκτικό σχέδιο συνεργασίας με την ελληνική βιομηχανία (HIP, Hellenic Industry Participation Plan), το πρόγραμμα FDI HN δημιουργεί πολυάριθμες βιομηχανικές ευκαιρίες για την Ελλάδα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία στη χώρα. Οι ομάδες της Naval Group έχουν ήδη δημιουργήσει πολυάριθμες συνεργασίες με Έλληνες βιομηχανικούς εταίρους και έχουν υπογράψει διάφορα συμβόλαια με την ελληνική βιομηχανία.

Άποψη απο την πρύμνη

Το σχέδιο Ελληνικής Βιομηχανικής Συμμετοχής της Naval Group συμβάλλει έτσι στην κατασκευή της FDI HN αλλά και στη δημιουργία ενός ισχυρού ναυτικού βιομηχανικού οικοσυστήματος. Οι δομημένες και μακροπρόθεσμες συνεργασίες που προτείνει η Naval Group ενισχύουν την παραγωγή στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα αντιμετώπισης και κάλυψης  μελλοντικών αναγκών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube