Weather Icon
Monitor , Video , Θράκη (Πομακικό) , Τουρκία 13 Δεκεμβρίου 2022

Έλα… Μουμίν στον τόπο σου! | Monitor (ΒΙΝΤΕΟ)

Έλα… Μουμίν στον τόπο σου! | Monitor (ΒΙΝΤΕΟ)

Monitor: Έλα Μουμίν στον τόπο σου! Ποιά συνδιοργάνωση του Μουντιάλ με την Τουρκία; Η… συμβουλευτική πήγε εκδρομούλα στην Τουρκία

Πολιτικοί από τον Νομό Ροδόπης, οι οποίοι χαίρουν της στήριξης του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής επισκέφτηκαν την Τουρκία, όπου είχαν συναντήσεις με εκφραστές της τουκικής επιθετικής ρητορικής. Παράλληλα ο γνωστός φιλότουρκος, δήμαρχος Ιάσμου, πρότεινε τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ 2030 από Ελλάδα και Τουρκία.

Οι προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας έχουν κορυφωθεί από πλευράς Τουρκίας τον τελευταίο καιρό, με τελευταίο επεισόδιο τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ντύθηκε Ερντογάν και μας απείλησε, ξανά, ότι θα έρθουν βράδυ.

Παρ’ όλα αυτά, μερικοί πολιτικοί από τον Νομό Ροδόπης -που τυγχάνουν της στήριξης του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής- δεν πτοήθηκα και επισκέφτηκαν την Τουρκία, όπου είχαν συναντήσεις με εκφραστές της τουκικής επιθετικής ρητορικής.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ που υπογράφει ο Διονύσης Βοργιάς στην εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» της Θράκης, στην «αποστολή» των πολιτών περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ και Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα, η πρόεδρος του DEB Τσιγδέμ Ασάφογλου, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία παίρνουν το μέρος της Τουρκίας.

Παρόντες ήταν επίσης ο δήμαρχος Αρριανών Αχμέτ Ριτβάν, Μύκης, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Περιφέρειας ΑΜΘ, Ταρκάν Μουλταζά. Οι παραπάνω αποτελούν μέλη της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής “Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Κατά την επίσκεψή τους σε τρεις τουρκικές πόλεις, έγινε προσπάθεια… διαφήμισης της παρουσίας τους στην Άγκυρα, σε μία εποχή τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η αποστολή συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, αρμόδιο για τα κατεχόμενα της Κύπρου, έναν ακόμη πολιτικό που έχει εξαπολύσει δημόσια απειλές κατά της Ελλάδας.

Στην Τουρκία, αλλά σε ξεχωριστή επίσκεψη, βρίσκεται εν τω μεταξύ κι ο υποψήφιος δήμαρχος Αρριανών, Ερδέμ Χουσεΐν. Στις προηγούμενες εκλογές ο νεαρός πολιτικός δεν φάνηκε να στηρίζεται τόσο στο μηχανισμό της Άγκυρας στην περιοχή, ωστόσο πλέον φαίνεται πως κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου να αποκτήσει την εύνοια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται κι η περιοδεία του στην Τουρκία, όπου αυτές τις ημέρες ανέπτυξε επαφές με «αλυτρωτικό» σύλλογο με φόντο σημαίες της «Ανεξάρτητης Θράκης».

Μένουμε στη Θράκη και σας μεταφέρουμε πρόταση του Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν. Άκουσον, άκουσον, ο τύπος πρότεινε τη συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία. Μάλιστα σε σχετική ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρεται, ότι θα αποσταλεί εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση, προς τους αρμόδιους Υπουργούς και Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες των φίλων και γειτόνων κρατών.

Ο κ. Μουμίν είναι γνωστός για τη φιλοτουρκική και ανθελληνική του στάση και μάλιστα είχε μηνύσει το 2020 τρεις Έλληνες δημοσιογράφους από κορυφαία Μέσα, επειδή κατήγγειλαν ότι στρέφεται εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου προφανώς είτε αγνοεί είτε παίζει πάλι κάποιο παιχνίδι. Γιατί η Ελλάδα ήδη έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την κατάθεση πρότασης ανάληψης της συνδιοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2030 μαζί με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Για την ακρίβεια, ο ίδιος ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube