Weather Icon
Video , Αθλητικά , Τουρκία 2 Δεκεμβρίου 2022

“Απολαύστε” απολυταρχικότητα! Απίστευτο συμβάν στην Τουρκία – Δημοσιογράφος είπε το όνομα του Σουκούρ σε περιγραφή και απολύθηκε στο ημίχρονο

“Απολαύστε” απολυταρχικότητα! Απίστευτο συμβάν στην Τουρκία – Δημοσιογράφος είπε το όνομα του Σουκούρ σε περιγραφή και απολύθηκε στο ημίχρονο

Ένα απίστευτο συμβάν είχαμε στην Τουρκία. Ο Αλπέρ Μπακιτσιγκίλ έκανε την περιγραφή στην αναμέτρηση Μαρόκο – Καναδάς και απολύθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Το μοιραίο λάθος που έκανε ήταν ότι ανέφερε το όνομα του Χακάν Σουκούρ. Ο παλαίμαχος φορ θεωρείται persona non grata για την Κυβέρνηση του Ερντογάν και ο Τούρκος δημοσιογράφος το πλήρωσε με τη δουλειά του.

Συγκεκριμένα, με αφορμή το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ο Μπακιτσιγκίλ θύμισε τα πιο γρήγορα που έχουν σημειωθεί σε Μουντιάλ με το γρηγορότερο εξ αυτών να είναι αυτό του Χακάν Σουκούρ στο ματς της Τουρκίας με την Νότια Κορέα το 2002.

Τότε ο Τούρκος φορ είχε καταφέρει να σκοράρει στα 11 δευτερόλεπτα παίρνοντας το αντίστοιχο ρεκόρ από τον Βάτσλαβ Μάσεκ που είχε βρει τα αντίπαλα δίχτυα στο 15ο δευτερόλεπτο στην αναμέτρηση της Τσεχοσλοβακίας με το Μεξικό το 1962.

Ο Μπακιτσιγκίλ συνέχισε την περιγραφή μέχρι και το ημίχρονο. Έπειτα αντικαταστάθηκε από άλλο συνάδελφό του και ενημερώθηκε για την απόλυσή του από το TRT.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube