Weather Icon
Video , Αθλητικά , ΗΠΑ , Ιράν 1 Δεκεμβρίου 2022

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ιρανοί ποδοσφαιριστές τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο με τις ΗΠΑ (vid)

Αυτός είναι ο λόγος που οι Ιρανοί ποδοσφαιριστές τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο με τις ΗΠΑ (vid)

Οι Ιρανοί ποδοσφαιριστές στα δύο πρώτα παιχνίδια του Μουντιάλ δεν είχαν τραγουδήσει τον Εθνικό τους Ύμνο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα τους.

Ιράν: Παρότι οι Ιρανοί δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο πριν από τα ματς κόντρα στην Αγγλία και στην Ουαλία, σαν πράξη στήριξης στα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους, άλλαξαν στάση κατά στην αρχή του αγώνα με τις ΗΠΑ, με το CNN να αναφέρει ότι αναγκάστηκαν να κάνουν πίσω, μέσω πολιτικών πιέσεων και συγκεκριμένα πως η κυβέρνηση απείλησε τους παίκτες πως θα φυλάκιζε και θα βασάνιζε τις οικογένειές αυτών που δεν θα το έκαναν.

Μάρτυρας όσων αναφέρει το αμερικανικό Μέσο είναι η εικόνα με τους ποδοσφαιριστές του Ιράν να τραγουδούν με το… ζόρι αφού οι περισσότεροι απλώς ανοιγοέκλειναν το στόμα τους κάτι που κάποιοι επέλεξαν να κάνουν και πριν τον αγώνα κόντρα στην Ουαλία, έχοντας δεχθεί αρχικές προειδοποιήσεις από την κυβέρνηση της χώρας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube