Weather Icon
Video , Μυστικές Υπηρεσίες 15 Νοεμβρίου 2022

Υποκλοπές: Σκληρό ροκ και 7 εκατ. € για το Predator – Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης

Υποκλοπές: Σκληρό ροκ και 7 εκατ. € για το Predator – Νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης

Predator, τα νέα επεισόδια… Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις υποκλοπές και τα… παρελκόμενά τους. Mετά την αποκάλυψη πως το λογισμικό Predator αγοράστηκε από την ελληνική κυβέρνηση προς 7 εκατομμύρια ευρώ και εγκαταστάθηκε σε γραφεία στην Αγία Παρασκευή, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν το κατέχουν.

Οι αποκαλύψεις για την εγκατάσταση και λειτουργία του Predator στην Αγία Παρασκευή ήδη από το 2019  δεν διαψεύδονται επισήμως, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δείχνει επιτακτικά προς τον δρόμο της Δικαιοσύνης η οποία, όπως είπε, πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

«Αν κάποιος θέλει να εξιχνιαστεί η υπόθεση είναι η κυβέρνηση, γιατί στελέχη της κυβέρνησης παρακολουθούνται», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Μετά και το δημοσίευμα για την παρακολούθηση με το ύποπτο λογισμικό πριν από περίπου έναν χρόνο μέσω γραπτού μηνύματος – δόλωμα στο κινητό του τηλέφωνο, ο Νίκος Δένδιας εμφανίστηκε καθησυχαστικός εισερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό είναι διαρκής και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Έχει παράξει απτά αποτελέσματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής στην πιο δύσκολη περίοδο. Με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Νέα επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς Μητσοτάκη

Με τη λίστα των υπουργών που παρακολουθούνται από το Ρredator να μεγαλώνει και τις αποκαλύψεις να μη διαψεύδονται, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε για τρίτη φορά επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργού για το αν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

«Σκοπεύετε να ζητήσετε άμεσα από την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εκ των υπουργών σας που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες του Predator και σε διαδικασία ‘επίσημης’ επισύνδεσης από την ΕΥΠ;».

Τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση ενημερώνεται για τις νόμιμες επισυνδέσεις μόνο όταν αυτές καταλήξουν σε αποτελέσματα.

Αίτηση Ανδρουλάκη στο ΣτΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αντισυνταγματικότητας της τροπολογίας του 2021 με την οποία απαγορεύτηκε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει όσους παρακολουθήθηκαν από την ΕΥΠ.

«Το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας στη λειτουργία του Κράτους, κάτι που δεν νοείται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ίδια στιγμή, ένα ακόμη δημοσίευμα, αυτήν τη φορά από το «inside story», επιβεβαιώνει την εγκατάσταση της Intellexa στην Αγία Παρασκευή με την ερευνητική ιστοσελίδα ωστόσο να κάνει λόγο για αγορά του Predator έναντι 7 εκατ. € από την ΕΥΠ, η οποία μάλιστα, όπως σημειώνει, κρύφτηκε σε άλλη σύμβαση με την παγίδευση δέκα στόχων τον μήνα να ανέρχεται στις 150.000€.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει πως ακόμα «ψάχνει» τους ιδιώτες που εμπορεύονται και χρησιμοποιούν το Predator. Δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη του» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε καθολική απαγόρευση εμπορίας λογισμικών τύπου predator την ώρα που από το ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο επαρκεί για όποιον από την κυβέρνηση υποβάλει μηνύσεις προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Μητσοτάκης για Predator: «Δεν είχα άλλη δουλειά από το να ακούω τους υπουργούς μου»

Παρέμβαση για τις καταγγελίες σχετικά με τις υποκλοπές έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Για εξωθεσμικά κέντρα που θα ήθελαν έναν πρωθυπουργό πιεζόμενο, έκανε λόγο. Μάλιστα, μίλησε για εξωθεσμικά κέντρα που δείχνουν τα δόντια τους, αλλά «εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ζήτημα των υποκλοπών  επισήμανε ότι «άλλη δουλειά δεν είχε από το παρακολουθεί τους υπουργούς του, τις γυναίκες τους, ηθοποιούς και τη γραμματέα του».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής.

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023», ανέφερε χειροκροτούμενος ο πρωθυπουργός.: «Αυτή η συγκυρία είναι που γίνει σαφές περιεχόμενο όλο το προσεχές διάστημα, πρέπει να αναδείξουμε το έργο μας, ό,τι είπαμε το κάναμε. Να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου, φράζοντας το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά».

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube