Weather Icon
ΟΗΕ , Ουκρανία , Ρωσία 24 Νοεμβρίου 2022

Ο Ζελένσκι καλεί το Σ.Α. να παρέμβει για τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές

Ο Ζελένσκι καλεί το Σ.Α. να παρέμβει για τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές

Οργή Zelensky για τις νέες ρωσικές επιθέσεις – Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας – Έκκληση σε ΟΗΕ: Δράστε τώρα

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστηρίζει ότι η Ρωσία επιτέθηκε με τουλάχιστον 70 πυραύλους σε ενεργειακές υποδομές

Την οργή του για τις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά κρίσιμων ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας εξέφρασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος έκανε λόγο για «προφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση κατά της Ρωσίας.
Σε μια χρονική στιγμή που η Ουκρανία είναι αντιμέτωπη με εκτεταμένες διακοπές ρεύματος (εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα διαρκέσουν και θα επεκταθούν έως και τον Μάρτιο) λόγω των καταστροφών που έχει υποστεί το ηλεκτροπαραγωγικό της σύστημα, η Ρωσία κατηγορείται ότι εξαπέλυσε χθες Τετάρτη 23/11 μια νέα μαζική και σφοδρή επίθεση, εκτοξεύοντας περίπου 70 πυραύλους.
«Σήμερα είναι μια απλή ημέρα, αλλά δεχθήκαμε 70 πυραύλους. Αυτή είναι η ρωσική συνταγή του τρόμου. Όλοι οι πύραυλοι στόχευσαν ενεργειακές υποδομές.
Νοσοκομεία, σχολεία, μεταφορές, κατοικημένες περιοχές, όλοι υποφέρουν» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Zelensky, ο οποίος το κάλεσε να αναλάβει άμεσα δράση κατά της Ρωσίας, κάτι βέβαια που θεωρείται τελείως απίθανο από τη στιγμή που η Ρωσία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις.

Κράτος – τρομοκράτης

«Ένα «κράτος-τρομοκράτης» δεν μπορεί να συμμετέχει σε ψηφοφορίες του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο ΟΗΕ μπορεί να αλλάξει αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να μην είναι όμηρος ενός διεθνούς τρομοκράτη – της Ρωσίας» είπε ο Zelesnky, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση σε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Ουκρανία για να διαπιστώσει τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε ενεργειακές υποδομές εξαιτίας των ρωσικών επιθέσεων.
«Όταν ο υδράργυρος υποχωρεί κάτω από το μηδέν και δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και νερό, αυτό ισοδυναμεί με όπλο μαζικής καταστροφής, προφανές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» υποστήριξε ο Zelensky.

Αντίδραση ΗΠΑ

Η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Linda Thomas-Greenfield υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Putin «εργαλειοποιεί τον χειμώνα για να προκαλέσει μεγάλο πόνο στον ουκρανικό λαό».
«Ο Ρώσος πρόεδρος θα προσπαθήσει να παγώσει την χώρα για να υποταχθεί» είπε η Αμερικανίδα διπλωμάτης

Διαμαρτυρίες Ρωσίας

Την ίδια στιγμή ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzyaεξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την εμφάνιση του Zelensky μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η οποία – όπως είπε – ήταν αντίθετη με τους κανονισμούς.
Παράλληλα απέρριψε «τις απερίσκεπτες απειλές και τα τελεσίγραφα» από την Ουκρανία και τους συμμάχους της, τονίζοντας ότι οι καταστροφές σε υποδομές της Ουκρανίας προκλήθηκαν από πυραύλους της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας και ζήτησε από τη Δύση να σταματήσει να εξοπλίζει το Κίεβο.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube