Weather Icon
Ενεργειακά , Ιαπωνία , Ρωσία 4 Νοεμβρίου 2022

Η Ιαπωνία δεν κλείνει την “πόρτα” στη Ρωσία – Μένει στο έργον Sakhalin-1

Η Ιαπωνία δεν κλείνει την “πόρτα” στη Ρωσία – Μένει στο έργον Sakhalin-1

Ρωσία: Η ιαπωνική κοινοπραξία SODECO θα διατηρήσει το μερίδιό της στο έργο Sakhalin-1

Η ιαπωνική κοινοπραξία Sakhalin Oil and Gas Development Co (SODECO) αποφάσισε να συμμετάσχει στο νέο ρωσικό φορέα εκμετάλλευσης του έργου πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhalin-1 στην Άπω Ανατολή, δήλωσε αξιωματούχος του ιαπωνικού Yπουργείου Bιομηχανίας.

Ο υπουργός Βιομηχανίας, Γιασουτόσι Νισιμούρα, δήλωσε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση “καλωσόρισε” την απόφαση της SODECO, η οποία ελήφθη με ομοφωνία, κατά την έκτακτη συνέλευση των μετόχων της σήμερα.

Η SODECO, η οποία κατείχε μερίδιο 30% στο έργο που προηγουμένως είχε αναλάβει η Exxon Mobil Corp, σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση για τη διατήρηση του μεριδίου της στη νέα ρωσική εταιρεία εκμετάλλευσης έως τις 11 Νοεμβρίου, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

“Χαιρετίσαμε μια τέτοια απόφαση, καθώς το Sakhalin-1 συνεχίζει να είναι ένα πολύ σημαντικό έργο”, δήλωσε ο Νισιμούρα.

“Θα επικοινωνήσουμε στενά με τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε την ενεργειακή ασφάλεια”, είπε, προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα λάβει την τελική απόφαση για τη συμμετοχή της SODECO μετά την υποβολή της αίτησης.

Η κίνηση αυτή ήταν αναμενόμενη, καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση, η οποία κατέχει το 50% της SODECO, είχε αποφασίσει να παραμείνει επενδυμένη στο νέο φορέα και είχε ζητήσει από τα μέλη της κοινοπραξίας να παραμείνουν για να βοηθήσουν στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας, δήλωσε ο Νισιμούρα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube