Weather Icon

Greek Police Mafia: «Εγκληματική οργάνωση με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην κορυφή της ιεραρχίας»

Greek Police Mafia: «Εγκληματική οργάνωση με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην κορυφή της ιεραρχίας»

Έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση του κυκλώματος «προστασίας» που αποτελείτο από ανθρώπους της νύχτας, δικηγόρους και αστυνομικούς, το οποίο είχε έσοδα ενός εκατ. ευρώ μηνιαίως και που ήρθε στο φως έπειτα από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Πρόκειται για «εγκληματική οργάνωση με σαφή εσωτερική διάρθρωση και οργάνωση και ιεραρχική δομή, στην κορυφή της οποίας ευρίσκοντο κυρίως εν ενεργεία καθώς και απόστρατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας», αναφέρει το έγγραφο, το οποίο αποκάλυψε το Reporters United.

Μέχρι τώρα η οργάνωση αυτή αναφερόταν ως «μαφία Μάλαμα», από το επώνυμο του «αρχιταμία» της Δημήτρη Μάλαμα που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, λοιπόν, θέτει πλέον στην κορυφή της ιεραρχίας, μαζί με τον Μάλαμα, τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Το Reporters United είχε επισημάνει σε πρόσφατο ρεπορτάζ του ότι ήταν ακόμη και υποστράτηγοι οι αξιωματικοί που χρηματίζονταν από τον Μάλαμα. 

Ωστόσο, στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα διωχθούν για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις που να επιτρέπουν άσκηση ποινικής δίωξης «ουχί ασαφούς και αορίστου, αλλά καθορισμένης και εξειδικευμένης»

Έτσι, παραμένουν τα βασικά αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης , της εκβίασης και της δωροληψίας. 

Στο Εφετείο της Αθήνας ήδη διεξάγεται δίκη που αφορά το σκέλος των πλημμελημάτων στην υπόθεση (εμπορία επιρροής, παράβαση καθήκοντος, δωροδοκία υπαλλήλου κ.α.), όπου ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται στους 18 (άνθρωποι της νύχτας, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και δικηγόροι).

Κατά τη δικάσιμο της 13/10 το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να μελετήσει σωρεία εγγράφων που είχε ζητήσει και εστάλησαν από την Οικονομική Εισαγγελία.

Τα έγγραφα αυτά τα ζήτησε το δικαστήριο προκειμένου να εντοπιστούν μεταξύ άλλων και οι εκθέσεις απομαγνητοφώνησης των συνομιλιών που κατέγραφε η ΕΥΠ για το έτος 2016.

Τον Ιανουάριο του 2019 η τότε Εισαγγελία Διαφθοράς (σ.σ. σήμερα οι αρμοδιότητες έχουν περάσει στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος) είχε στείλει το υλικό των ηχογραφήσεων της ΕΥΠ στην Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να γίνουν εκ νέου οι απομαγνητοφωνήσεις από αστυνομικούς που θεωρούνται ανακριτικοί υπάλληλοι και να συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις, έτσι ώστε να έχουν ισχύ στο δικαστήριο τα ντοκουμέντα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης θέτουν θέμα ακυρότητας της δίκης εάν δεν προσκομιστούν οι εν λόγω εκθέσεις, οι οποίες έως τώρα –μυστηριωδώς- δεν έχουν εμφανιστεί στο δικαστήριο.

www.freedomofpress.gr 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube