Weather Icon

Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία οικοδομεί επίθεση! Έρχεται η στιγμή της σύγκρουσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία οικοδομεί επίθεση! Έρχεται η στιγμή της σύγκρουσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Γιώργος Αϋφαντής: Η Τουρκία οικοδομεί επίθεση! Έρχεται η στιγμή της σύγκρουσης

Την ερμηνεία της επίσκεψης Σολτς στην Αθήνα ανέλυσε ο Γιώργος Αϋφαντής.


Διαβάστε τι δήλωσε μεταξύ άλλων:

Πωλούνται γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία με πλήρη επίγνωση, ότι θα στραφούν εναντίον μας και ότι αλλάζουν την ισορροπία στο Αιγαίο. Θα αλλάξουν την ισορροπία, όταν και αν οι Τούρκοι εκπαιδευτούν πάνω σε αυτά και τα κάνουν επιχειρησιακά. Ήταν θετικό που ο πρωθυπουργός έβαλε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων με ιδιαίτερη έμφαση στο κατοχικό δάνειο.

Είναι σημαντικό, ότι ο πρωθυπορυγός έθεσε το θέμα. Η Γερμανία είναι υπόλογη. Ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να δούμε με τους Γερμανούς είναι το πρόβλημα της ενέργειας.

Στο πεδίο της ενέργειας πρέπει να πιέσουμε. Να καταλάβει η Γερμανία, ότι δεν είμαστε δεδομένοι. Δεν γίνεται ό,τι λέει να το δεχόμαστε. Για εμάς το μείζον είναι η αναστολή της παραδόσεως του μηχανισμού των υποβρυχίων. Μπορούμε να το πετύχουμε. Η γερμανική κοινωνία είναι πεισμένη. Οι πράσινοι ήταν κατά. Ένα μεγάλο κομμάτι των σοσιαλοδημοκρατών είναι κατά. Το αριστερό ήταν κατά. Συνεπώς, αν είχαμε στη Γερμανία μία διπλωματική εκπροσώπηση, η οποία αντιλαμβάνεται τον ρυθμό και τους παλμούς της κοινωνίας θα ήταν ό,τι καλύτερο. Είχαμε έναν πρέσβη που είχε τρομερή διείσδυση. Αλλά τον άλλαξαν.

Η Γερμανία επίσης μας έχει αποκλείσει από τη διάσκεψη για τη Λιβύη! Δεν έχουμε πιέσει για να μπούμε. Και αυτό τεχνικά γίνεται. Δεν είναι δύσκολο. Αν δεν ξέρουν στην κυβέρνηση, ας ρωτήσουν. Υπάρχουν τεχνικές στη διπλωματική τεχνική. Χρειάζεται να γίνεις δυσάρεστος και να φύγεις από το σύνδρομο του καλού μαθητή. Πρέπει να εκβιάσουμε την είσοδό μας εκεί, γιατί το απαιτεί το εθνικό μας συμφέρον. Χρειάζεται πολιτική βούληση και κατάλληλα διπλωματικά εργαλεία.

Για την προκλητικότητα του Ερντογάν: Είναι κακό όνειρο που το διώχνουμε καθώς κοιμόμαστε. Η Τουρκία κάνει επίθεση εναντίον της Ελλάδας. Θα έρθει η στιγμή της στρατιωτικής βίας. Είναι αναπόφευκτο. Χρειάζεται να χτιστεί αυτό το πράγμα σε επίπεδο κοινής γνώμης και στρατιωτικό επίπεδο. Η Τουρκία κάνει τη δουλειά της. Οικοδομεί μία επίθεση. Έχουν θέσει το θέμα της αποστρατιωτικοποίηση. Θα κάνει κίνηση στον ΟΗΕ. Και εμείς περιμένουμε να μας συμβεί. Εμείς πρέπει να κάνουμε δύο πράγματα. Το ένα στο πεδίο και το άλλο σε διπλωματικό επίπεδο. Πρώτον τα νησιά πρέπει να είναι η πρώτη άμυνα της χώρας. Αμύνονται για τη χώρα. Μπορούμε από τα νησιά να εξαπολύσουμε όγκο πυρός αν ένα νησί δεχτεί επίθεση μέσα την ενδοχώρα της Μικράς Ασίας. Σε διπλωματικό επίπεδο πρέπει να πούμε, ότι θα αντιδράσουμε και ενώ μας απειλούν με casus belli να επεκτείνουμε στα 12 ν.μ. Δεν τον παίρνει τον Ερντογάν, να το εφαρμόσει, τη στιγμή που όλο το ΝΑΤΟ είναι στραμμένο στη Ρωσία. Δίχως αργοπορία να πάμε στα 12 ν.μ.

Ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής, στην τηλεόραση της “Ναυτεμπορικής” στις 2 Νοεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube