Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 8 Νοεμβρίου 2022

Εκτίμηση πρώην βουλευτή του ισραηλινού κόμματος Likud: «Ο Νετανιάχου θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

Εκτίμηση πρώην βουλευτή του ισραηλινού κόμματος Likud: «Ο Νετανιάχου θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν».

Ο απερχόμενος βουλευτής Tzachi Hanegbi δήλωσε ότι: «Με βάση την 35χρονη γνωριμία μου με τον Νετανιάχου, πιστεύω ότι θα δράσει για να εμποδίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή».

Ο πρώην βουλευτής του Likud, Tzachi Hanegbi, είπε την Παρασκευή ότι πιστεύει πως ο Νετανιάχου θα κάνει ενέργειες έτσι ώστε να εμποδίσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν κατά την νέα του θητεία. Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Channel 12 News, ο Hanegbi, είπε: «Αν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να είναι κρίσιμο τους επόμενους μήνες, αυτό είναι το θέμα. του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Επίσης, ο Hanegbi διευκρίνισε: «Έχουμε ήδη ξεχάσει ότι υπήρξε μια διαπραγμάτευση μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων, η οποία στην ουσία έληξε. Εάν αυτή η διαπραγμάτευση δεν καταλήξει σε συμφωνία και οι ΗΠΑ δεν ενεργήσουν ανεξάρτητα, κάτι το οποίο πιστεύω ότι θα συμβεί, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα εργαστεί, κατά την εκτίμησή μου, για να καταστρέψει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν».

«Αν δεν το κάνει αυτό, το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει μια υπαρξιακή απειλή».

Ερωτηθείς να διευκρινίσει εάν το Ισραήλ, σε μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Νετανιάχου, θα επιτεθεί στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν με βομβαρδισμούς, απάντησε: «Πιστεύω ότι δεν θα έχει άλλη επιλογή. Είναι μια παρόμοια ιστορία με το 1981 με τον Menachem Begin (ο οποίος έδωσε έγκριση για τον βομβαρδισμό ενός ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα) και το 2007 με τον Ehud Olmert (ο οποίος έδωσε έγκριση για τον βομβαρδισμό ενός υπόπτου πυρηνικού αντιδραστήρα στη Συρία)».

Στο ερώτημα εάν το άκουσε αυτό από τον ίδιο τον Νετανιάχου ή αν αυτή είναι η δική του εκτίμηση, ο Hanegbi απάντησε: «Πρόκειται για προσωπική εκτίμηση, αλλά γνωρίζοντας τον Νετανιάχου πάνω από 35 χρόνια, βασίζω την εκτίμησή μου στο γεγονός ότι όταν δεν υπάρχει επιλογή, κάποιος πρέπει να πάρει τα ηνία στα χέρια του και αυτός θα είναι ο Νετανιάχου».

 

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.israelnationalnews.com/news/362272

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube