Weather Icon
Video , Κοινωνία 26 Οκτωβρίου 2022

Ζαχαρούλα Γκριέλα: Η παιδεραστία είναι διαστροφή, δεν είναι ψυχασθένεια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζαχαρούλα Γκριέλα: Η παιδεραστία είναι διαστροφή, δεν είναι ψυχασθένεια! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζαχαρούλα Γκριέλα: Η παιδεραστία είναι διαστροφή, δεν είναι ψυχασθένεια!

Για το φαινόμενο της παιδοφιλίας και τις προεκτασείς του, ποινικές, ηθικές, κοινωνικές, μίλησε η δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω, Ζαχαρούλα Γκριέλα.

Η παιδοφιλία είναι ένα φαινόμενο που υπήρχε και υπάρχει δυστυχώς στις δυτικές κοινωνίες. Ευτυχώς που έχουν αρχίσει και καταγγέλλονται τα περιστατικά, τις περισσότερες φορές από το περιβάλλον τους. Γιατί τα παιδιά αλλάζουν τελείως συμπεριφορά, όταν έχουν υποστεί κακοποίηση ή σεξουαλική πάρενόχληση από ενήλικα. Δηλαδή αλλάζει το λεξιλόγιό τους, αλλάζει η συμπεριφορά τους, οι κινήσεις τους. Αποκτούν στοιχεία ενήλικης σεξουαλικής συμπεριφοράς. Αυτά όταν τα εντοπίζει κάποιος, όπως στην περίπτωση (της 12χρονης) του Κολωνού, τα καταγγέλλει.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία των ερευνών και τις αναφορές ότι στην υπόθεση είναι μπλεγμένο όνομα αστυνομικού τόνισε: «Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Γι’αυτό και καθυστερούν οι υπόλοιπες συλλήψεις. Δεν μπορούμε να ξέρουμε κάτι τέτοιο. Αλλά είναι φυσικό, όταν ακούμε τέτοια περιστικά προκαλείται αποτροπιασμός στους πάντες. Όταν το όργανο εξουσίας είναι προορισμένο από τη φύση του επαγγέλματος να προστατεύει τον πολίτη και βλέπουμε, ότι κινδυνεύει ο πολίτης από αυτόν, καταλαβαίνουμε, ότι είναι προβληματικό από τη φύση του. Το θέμα είναι προβληματικό όμως οποιοδήποτε επάγγελμα και να κάνει κάποιος. Το προβληματικό είναι, ότι ενώ ζούμε σε μία σύγχρονη κοινωνία, σε έναν σύγχρονο πολιτισμό, βλέπουμε, ότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμα διαστροφικές συμπεριφορές. Μόνο ως διαστροφή μπορεί να αντιμετωπίζεται το να θέλει και να έλκεται ένας άνθρωπος από ένα παιδάκι. Και αντί να κοιτάζουμε ως ενήλικες να προστατεύουμε τα παιδιά, τα εκθέτουμε σε κινδύνους.

Η παιδεραστία είναι διαστροφή, δεν είναι ψυχασθένεια. Στη χώρα μας το αντιμετωπίζουμε ως ποινικό αδίκημα και μάλιστα πολύ βαρύ. Όταν έγινε αντιληπτή σχετική διάταξη, το 2021, που θα περνούσε ως ψυχασθενείς τους παιδεραστές, αυτή ανακλήθηκε. Και απ’όσο γνωρίζω δεν είχε εφαρμοστεί η διάταξη. Γιατί τέθηκε και το θέμα το κατά πόσο ένας παιδεραστής θα μπορούσε να κερδίζει τα προνόμια που κερδίζει ένας ανάπηρος, όταν του αναγνωρίζεται οποιοσδήποτε ποσοστό αναπηρίας.

Όσον αφορά τα περιστατικά βιασμού ανηλίκων, η νομικός που έχει ασχοληθεί με τέτοιες τραγικές περιπτώσεις, σημείωσε, ότι θύτες είναι «άτομα από το κοντινό περιβάλλον, όπως κάποιος δάσκαλος, γυμναστής, κάποιος κληρικός που μπορεί να έχει το ρόλο του πνευματικού. Τα περιστατικά δεν είναι τυχαία, δημιουργούν ψυχολογική βία στο παιδί που φοβάται να μιλήσει. Θεωρεί, ότι δεν θα το πιστέψουν». Σχολίασε παράλληλα αν πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές.

Η δικηγόρος παρ’ Αρείω πάγω, Ζαχαρούλα Γκριέλα στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης «TV100» και τον Παναγιώτη Κρίνη, για το φαινόμενο της παιδοφιλίας και τις προεκτασείς του, ποινικές, ηθικές, κοινωνικές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube