Weather Icon

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά… Η Λιβύη αγνοεί τη Γαύδο και στέλνει συντεταγμένες ΑΟΖ στον ΟΗΕ

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά… Η Λιβύη αγνοεί τη Γαύδο και στέλνει συντεταγμένες ΑΟΖ στον ΟΗΕ

Νέος σοβαρότατος κίνδυνος για την Ελλάδα

Η Πατριωτική Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο κ. Περικλής Νεάρχου, Πρέσβης ε.τ., Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας, στην οποία αναφέρεται ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης είναι έτοιμη να καταθέσει επίσημα συντεταγμένες της ΑΟΖ της στον ΟΗΕ, αγνοώντας την νήσο Γαύδο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η φιλότουρκη κυβέρνηση της Δυτικής Λιβύης ετοιμάζεται να καταθέσει συντεταγμένες ΑΟΖ στον ΟΗΕ, που θα αγνοούν τη Γαύδο 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρανόμως  ασκούσα ακόμη την εξουσία «Κυβέρνηση» Ντμπεϊμπά στην Τρίπολη, στη Δυτική Λιβύη, προτίθεται να καταθέσει συντεταγμένες στον ΟΗΕ για την ΑΟΖ της χώρας του, αγνοώντας την Ελληνική Γαύδο. 

Προφανώς, η «Κυβέρνηση» Ντμπεϊμπά χειραγωγείται από την Άγκυρα και προβάλλει τις γνωστές Τουρκικές απόψεις για τα νησιά, ότι δηλαδή  δεν έχουν δήθεν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. 

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση να μη αιφνιδιασθεί πάλι από τετελεσμένα γεγονότα της συμμάχου τώρα της Άγκυρας. Να επεκτείνει άμεσα σε 12 μίλια τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στην Κρήτη και να επιβεβαιώσει το νόμο του 2011, με βάση τον οποίο η Ελλάδα καθόρισε την υφαλοκρηπίδα με τη Λιβύη στη μέση γραμμή.  

Την καλεί επίσης ν’ αντιληφθεί, επιτέλους, ότι η ενεργός και προκλητική ανάμειξη της Τουρκίας στη Λιβύη είναι μέγιστο θέμα για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος. Η Ελλάδα δεν μπορεί ούτε να αδρανεί ούτε να περιορίζεται σε ρόλο παθητικού παρατηρητή. 

Θα πρέπει ν’ αναζητήσει συμμάχους στην Ανατολική Λιβύη, όπου πρέπει να καταστήσει πιο αισθητή και ουσιαστική την παρουσία της και τους δεσμούς της με τον Στρατάρχη Χαφτάρ. Θα πρέπει επίσης να συνεργασθεί με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, με την Αίγυπτο και άλλες χώρες της περιοχής, με στόχο ν’ αποτραπεί ο επιδιωκόμενος από την Άγκυρα έλεγχος της χώρας αυτής και των ενεργειακών της πόρων.

Περικλής Νεάρχου 

Πρέσβης ε.τ., Υπεύθυνος Εξωτερικής Πολιτικής & Άμυνας 

Γραφείο Τύπου Πατριωτικής Ενώσεως
Σισμανογλείου 20
151 27 Μελίσσια Αττικής
Τ: 210 80 97 150

E: [email protected]

W: www.patriotikienosi.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube