Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία , Σερβία 21 Οκτωβρίου 2022

Το Κίεβο ζητά από τη Σερβία την έκδοση του πρώην στρατηγού της Υπηρεσίας Ασφαλείας

Το Κίεβο ζητά από τη Σερβία την έκδοση του πρώην στρατηγού της Υπηρεσίας Ασφαλείας

Η Ουκρανία ζήτησε από το Βελιγράδι να εκδώσει τον πρώην στρατηγό και υψηλόβαθμο στέλεχος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) Αντρίι Ναούμοφ, ο οποίος συνελήφθη πριν από τέσσερις μήνες στη Σερβία ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος.

Ο Ναούμοφ, ο οποίος ανακηρύχθηκε προδότης και του αφαιρέθηκε ο βαθμός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έφυγε από τη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου, ώρες πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή.

Οι Ουκρανοί ερευνητές ανέφεραν στη συνέχεια ότι ο Ναούμοφ διέπραξε μια πράξη εσχάτης προδοσίας και οι πρώην συνάδελφοί του στην SBU είπαν ότι ο Ναούμοφ θα μπορούσε να είχε δώσει στους Ρώσους δεδομένα για τα συστήματα ασφαλείας γύρω από το Τσερνόμπιλ, καθώς είχε πρόσβαση σε αυτά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Ο Ναούμοφ απολύθηκε από την SBU το καλοκαίρι του 2021. Νωρίτερα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για την ακίνητη περιουσία που απέκτησε η οικογένειά του καθώς μεγάλωνε ενώ βρισκόταν στην υπηρεσία, όπως και για διαφθορά στις τάξεις της SBU.

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της SBU και τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας

Ο Ναούμοφ συνελήφθη τον Ιούνιο στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας ως ύποπτος για ξέπλυμα χρήματος.

 Μαζί του συνελήφθη ο Γερμανός υπήκοος Alexander Akst και στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν αδήλωτα μετρητά: περισσότερα από 600 χιλιάδες ευρώ, περίπου 125 χιλιάδες δολάρια, καθώς και πολύτιμοι λίθοι.

24tv.ua

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube