Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 14 Οκτωβρίου 2022

Το Κίεβο πανηγυρίζει: Ανακαταλήφθηκαν πάνω από 600 κοινότητες τον τελευταίο μήνα, 75 στη Χερσώνα

Το Κίεβο πανηγυρίζει: Ανακαταλήφθηκαν πάνω από 600 κοινότητες τον τελευταίο μήνα, 75 στη Χερσώνα

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε τις αντεπιθέσεις του τον Αύγουστο εναντίον περιοχών που κατείχε ο ρωσικός στρατός αφότου εισέβαλε στη χώρα την 24η Φεβρουαρίου 2022

 Το Κίεβο ανακοινώνει πως ανακαταλήφθηκαν πάνω από 600 κοινότητες τον τελευταίο μήνα, 75 στη Χερσώνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Επανένταξης των Προσωρινά Κατεχόμενων Περιοχών.

Κάπου 502 κοινότητες ανακαταλήφθηκαν στην περιφέρεια Χάρκοβο, όπου ουκρανικά στρατεύματα διέσπασαν τις ρωσικές άμυνες και προέλασαν βαθιά στα εδάφη που κατείχαν ο Ρώσοι, διαβεβαίωσε το υπουργείο αργά το βράδυ χθες Πέμπτη.

«Η έκταση των απελευθερωμένων εδαφών της Ουκρανίας έχει αυξηθεί κατά πολύ», πρόσθεσε το υπουργείο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες για τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η Χερσώνα, η Ντανιέτσκ, η Λουγκάνσκ και η Ζαπορίζια «προσαρτήθηκαν» από τη Μόσχα στα τέλη του περασμένου μήνα, εν μέσω αντεπιθέσεων του ουκρανικού στρατού στο βορειοανατολικό, το ανατολικό και το νότιο τμήμα της χώρας. Την κίνηση καταδίκασαν Κίεβο και Δύση, χαρακτηρίζοντας τις προσαρτήσεις παράνομες.

Oι Ουκρανικές αρχές ανακοικώνουν συνεχώς ονόματα περιοχών που απελευθερώνονται όπως φαίνεται και στην ανάρτηση του ουκρανικού ειδησεογραφικού ιστότοπου Τhe kyiv Independent.

Χθες Πέμπτη ο τοποθετημένος από τη Ρωσία περιφερειάρχης στη Χερσώνα κάλεσε τους άμαχους να φύγουν από τις περιοχές όπου μαίνονται εχθροπραξίες.

Ο ουκρανικός στρατός άρχισε τις αντεπιθέσεις του τον Αύγουστο εναντίον περιοχών που κατείχε ο ρωσικός στρατός, που έθεσε υπό τον έλεγχό του ως και το 20% της ουκρανικής επικράτειας αφότου εισέβαλε την 24η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube