Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Ψυχολογική επιχείρηση στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ψυχολογική επιχείρηση στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ψυχολογική επιχείρηση στην Ελλάδα

Τη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από την Τουρκία σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

«Όσο επικίνδυνο είναι να υποτιμά τον αντίπαλο, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι να τον υπερτιμά. Όταν τον υπερτιμά τον βοηθά, κάνει κάτι που εξυπηρετεί την άλλη πλευρά, δηλαδή ψυχολογική επιχείρηση στον ίδιο του το λαό. Είναι σημαντικό γεγονός, ότι έγινε η δοκιμή, αλλά και ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει τη δική της αμυντική βιομηχανία, αποκτώντας μία εθνική αυτοπεποίθηση. Εμείς καταστρέψαμε την εθνική μας βιομηχανία, όταν μέχρι τη δεκαετία του ’80 ήμασταν μπροστά. Η προβολή του ζητήματος δημιουργεί φοβίες στον ελληνικό λαό, μεγαλύτερες απ’όσες θα έπρεπε. Είναι είδηση, ότι έγινε δοκιμή σε πύραυλο, που μπορεί να καλύψει το σύνολο της εθνικής επικράτειας. Όμως θα έχουμε υπόψιν μας δύο πράγματα. Το πρώτο όμως είναι, ότι δεν έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο των δοκιμών που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτό το πυραυλικό σύστημα άμεσης χρησιμοποίησης. Θεωρώ, ότι θα χρειαστούν και άλλα χρόνια για να ενταχθούν στα οπλικά συστήματα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Το δεύτερο είναι, ότι η Ελλάδε έχει ένα από τα καλύτερα αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα στην Ευρώπη. Στο σύνολο της επικράτειάς της, στα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα. Άρα είναι απειλή, την οποία σε πολύ μεγάλο βαθμό μπορεί να την αντιμετωπίσει με τις συνθήκες που έχει τώρα. Άρα αυτή η απειλή δεν συνιστά κίνδυνο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτοί οι παράγοντες δεν αφήνουν να αναπτύξουμε βιομηχανία όπλων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τουρκία με αυτόν τον τρόπο στέλνει και ένα μήνυμα στους δυτικούς. Τους λέει «δεν σας έχουμε ανάγκη». Δίνει και μηνύματα για τα F-16. Η Τουρκία έχει πολλά προβλήματα με τις ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο τα μαχητικά. Έχει μια σειρά προβλημάτων και στη Συρία.

Οι Τούρκοι έχουν ανάγκη. Θέλουν να δείξουν, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό μέτωπο και να το παρουσιάσουν, όχι μόνο στην τουρκική κοινωνία, αλλά και στην ελληνική. Εξ ου και τα πολλά μηνύματα στα ελληνικά (σ.σ. Πρόσφατη ανάρτηση Φαχρεντίν Αλτούν).

Γιατί ο Ερντογάν ποντάρει στον Πούτιν στην ένταση με την Ελλάδα;
Ποιές είναι οι 5 φάσεις της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής και πως εφαρμόζεται το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»;

Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Ραντεβού με την επικαιρότητα», με τη Φωτεινή Βρύνα.

Σάββας Καλεντερίδης: Γέμισε Τούρκους πράκτορες η Ελλάδα! Προσβολή από Ισραήλ | ZOOM (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube