Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 14 Οκτωβρίου 2022

Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον: Είναι τέτοια η μανία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, που συντάσσονται με τους ναζί;

Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον: Είναι τέτοια η μανία των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, που συντάσσονται με τους ναζί;

Η τοποθέτηση του Ρώσου πρέσβη αφορά επίσκεψη του ουκρανικού Τάγματος του Αζόφ στις ΗΠΑ

Πυρά στις ΗΠΑ ότι στη μανία τους να «καταργήσουν» τη Ρωσία, είναι έτοιμες να δοξάσουν ακόμα και το ναζισμό εξαπέλυσε ο Anatoly Antonov, ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

«Φαίνεται ότι με μια μανιακή επιθυμία να «υποτιμήσουν» και να «καταργήσουν» τη Ρωσία, οι ΗΠΑ είναι έτοιμες ακόμα και να δοξάσουν το ναζισμό, ενάντια του οποίου πολέμησαν ηρωικά οι λαοί μας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου» υπογράμμισε σε ανακοίνωση του ο Antonov.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί αντίδραση στην επίσκεψη μελών του ουκρανικού Τάγματος του Αζόφ στις ΗΠΑ για «εκπαιδευτικές δραστηριότητες».
«Έχουμε αναφορές από μέσα ενημέρωσης για συναντήσεις μαχητών του Τάγματος του Αζόφ με φοιτητές κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων.
Εκπρόσωποι της νεοναζιστικής, παραστρατιωτικής οργάνωσης μίλησαν σε φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Stanford» υποστήριξε ο Antonov, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία για τις ιδέες που οι Ουκρανοί τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους το αίμα πολιτών, διασπείρουν στους νέους».

Νεοναζί

«Ας θυμηθούμε τους μάρτυρες της Οδησσού που κάηκαν ζωντανοί στην Ένωση των Συνδικάτων τον Μάιο του 2014, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά του Donbass που σκοτώθηκαν από τους βάρβαρους βομβαρδισμούς των νεοναζί» είπε ο Antonov, αναφέροντας πως το Τάγμα του Αζόφ «πρεσβεύει μια μισανθρωπική και φασιστική ιδεολογία, την οποία η Δύση γνωρίζει καλά».

«Το επίσημο σύμβολο του Τάγματος του Αζόφ είναι ένα σύμβολο μιας από τις μεραρχίες των SS της ναζιστικής Γερμανίας» είπε ο Antonov, υπενθυμίζοντας πως οι Αμερικάνοι βουλευτές είχαν ζητήσει από τον Αμερικάνο ΥΠΕΞ το 2019 να συμπεριλάβουν το Τάγμα του Αζόφ στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

«Πραγματικά είναι τέτοια η επιθυμία τους να ηττηθεί η Ρωσία στο πεδίο της μάχης που οι Αμερικάνοι θα σταθούν στο πλευρό των φασιστών κακοποιών του Τάγματος του Αζόφ και θα υπερασπιστούν τη ναζιστική ιδεολογία;» διερωτήθηκε ο Antonov.

Σημειώνεται πως η Ρωσία τον περασμένο Αύγουστο χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση το Τάγμα του Αζόφ.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube