Weather Icon
ΟΗΕ , Ουκρανία , Πυρηνικά Όπλα , Ρωσία 25 Οκτωβρίου 2022

Ρωσία σε ΟΗΕ: Κάντε τα πάντα για να εμποδίσετε την Ουκρανία να ρίξει «βρώμικη» βόμβα

Ρωσία σε ΟΗΕ: Κάντε τα πάντα για να εμποδίσετε την Ουκρανία να ρίξει «βρώμικη» βόμβα

Καλούμε τον Guterres να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αναφέρει η Ρωσία

Έκκληση στον ΟΗΕ να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει «βρώμικη» βόμβα στο πολεμικό μέτωπο απευθύνει η Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να επιμένει ότι το Κίεβο προτίθεται να προχωρήσει σε αυτήν την προκλητική ενέργεια προκειμένου να κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κάνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

«Καλούμε τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εμποδίσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Θα θεωρήσουμε την χρήση μιας «βρώμικης» βόμβας από το καθεστώς του Κιέβου ως μια ενέργεια πυρηνικής τρομοκρατίας» αναφέρει στην επιστολή του προς τον Guterres ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya.

Συνεργός και η Δύση;

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε πληροφορίες ότι «αυτή η πρόκληση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και δυτικών κρατών».
«Η Ρωσία προτρέπει τα δυτικά κράτη να ασκήσουν την επιρροή τους στο καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να εγκαταλείψει τα επικίνδυνα σχέδια του που απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» υποστήριξε ο Nebenzya.

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά

Σε αυτό το πλαίσιο ο Nebenzya επισημαίνει ότι «εν μέσω της εκστρατείας αντιρωσικής προπαγάνδας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει σκοπό, ούτε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία».
Πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα.

Αυξημένη ετοιμότητα

Ο Ρώσος αντιστράτηγος, Igor Kirillov, ο οποίος ηγείται της δύναμης Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστήριξε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει όλες τις δυνάμεις και τα μέσα έτοιμα για την εκτέλεση αποστολών εν μέσω ραδιενεργής μόλυνσης.
Στην απειλή της «βρώμικης βόμβας» αναφέρθηκε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, ο οποίος είχε πει ότι η Μόσχα θα θέσει το ζήτημα των προετοιμασιών του Κιέβου για χρήση τέτοιων όπλων στον ΟΗΕ, ενώ ο υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, την Τουρκία και τη Γαλλία, προειδοποιώντας για την απειλή της «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube