Weather Icon
Πυρηνικά Όπλα , Ρωσία 4 Οκτωβρίου 2022

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν έκανε δοκιμή πυρηνικών όπλων

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν έκανε δοκιμή πυρηνικών όπλων

Διαψεύδει αναφορές για «ρωσική πυρηνική δοκιμή» το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην «πυρηνική ρητορική» της Δύσης μετά από δημοσίευμα που φέρει τη Ρωσία να ετοιμάζεται για δοκιμή πυρηνικών όπλων.

Η εφημερίδα Times ανέφερε τη Δευτέρα ότι το ΝΑΤΟ έχει προειδοποιήσει τα μέλη ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επρόκειτο να επιδείξει την προθυμία του να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα πραγματοποιώντας πυρηνική δοκιμή στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η εφημερίδα με έδρα το Λονδίνο ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία μετακίνησε τρένο που συνδέεται με μονάδα του υπουργείου Άμυνας, η οποία είναι υπεύθυνη για τα πυρηνικά πυρομαχικά.

Όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ των Times, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν θέλει να συμμετάσχει σε ασκήσεις «πυρηνικής ρητορικής», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, οι δυτικοί πολιτικοί και οι αρχηγοί κρατών επιδίδονται σε πολλές ασκήσεις πυρηνικής ρητορικής αυτή τη στιγμή», είπε ο Πεσκόφ. «Δεν θέλουμε να λάβουμε μέρος σε αυτό», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν στις 21 Σεπτεμβρίου διέταξε την πρώτη επιστράτευση εφέδρων στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υποστήριξε σχέδιο προσάρτησης περιοχών της Ουκρανίας, προειδοποιώντας τη Δύση ότι δεν μπλόφαρε όταν είπε ότι θα ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για την υπεράσπιση της Ρωσίας.

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον κόσμο με βάση τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών: Διαθέτει 5.977 κεφαλές, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 5.428, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube