Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Παιδεία , ΠΦΑ 5 Οκτωβρίου 2022

Οι φοιτητικές εστίες λειτουργούν για το συμφέρον του λαού και του έθνους

Οι φοιτητικές εστίες λειτουργούν για το συμφέρον του λαού και του έθνους

Δίπλα στους αυριανούς μηχανικούς διάφοροι μικροκακοποιοί λυμαίνονται ένα δημόσιο εκπαιδευτικό χώρο που φτιάχτηκε για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας

Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι στην Ελλάδα όλα λειτουργούν για το συμφέρον του λαού και του έθνους. Απλά το διάβασα και σε ένα κανονισμό λειτουργίας φοιτητικής Εστίας και μάλιστα νέας και το επιβεβαίωσα. Και γι’ αυτό εξάλλου ο λαός αυτός προοδεύει και εκσυγχρονίζεται και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ευρωπαίους εταίρους του. Ή περίπου τίποτα. Γιατί αν κρίνω από την παλιά Φοιτητική Εστία του ΕΜΠ στου Ζωγράφου και το καθεστώς πραγματικής λειτουργίας της, μόνο για το συμφέρον του λαού και του εθνους δεν λειτουργούσε. Εκτός κι αν το συμφέρον του λαού συμπεριλαμβάνει και το συμφέρον των παρανόμων, ληστών, απαγωγέων, ναρκοεμπόρων κ.λπ., οπότε τα πράγματα βαίνουν καλώς και σύμφωνα με τα ιδεώδη της φυλής. Προφανώς για μια μερίδα των συμπατριωτών μας, συμπεριλαμβάνεται. Είναι παράνομο, άρα είναι προοδευτικό. 

Εγώ δεν έζησα στο εξωτερικό ως φοιτητής αλλά φίλοι που έζησαν και μάλιστα επί μακρόν με πληροφορούν ότι η μόνη παράβαση που συνήθως επισημαινόταν αυστηρά από τον διαχειριστή εστίας στη Γερμανία αφορούσε την κατανομή των απορριμμάτων στους διαφορετικούς κλάδους ανακύκλωσης. Η φοιτητική ζωή σε Εστία ήταν και είναι η επιτομή της συλλογικής ζωής και της συνδιαχείρισης σε ένα συνήθως πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τους άλλους και να τους δοκιμάσεις από θέματα συμπεριφοράς, κοινής ησυχίας ή αλληλοβοήθειας μέχρι και ethnic μαγειρικής.

Ευτυχώς εδώ δεν έχουμε τέτοια ταπεινά προβλήματα να μας απασχολούν. Εδώ έχουμε συγκατοίκηση με εξωφοιτητικές ένοπλες συμμορίες που έχουν καταλάβει δωμάτια και τα χρησιμοποιούν ως καταλύματα, αποθήκες και ορμητήρια για νέες παραβατικές δραστηριότητες. Ακόμα και για οίκους ανοχής, σύμφωνα με δημόσια ομολογία υπουργού. Υπό την πλήρη ανοχή ή αδιαφορία ή φόβο των οποιονδήποτε αρχών, αλλά και των φοιτητών. Εδώ η δημόσια διαχείριση δεν παίρνει απλά μηδέν αλλά λογικά πρέπει να ψάχνει να βρει δικηγόρους. Αλλά δεν θα τους χρειαστεί. Η Ελλάδα αντέχει τα πάντα ατιμωρητί. Τα δύο τελευταία χρόνια είχαν γίνει και άλλες επεμβάσεις της αστυνομίας αλλά δεν είχαν πέσει μπαταριές και δεν ακούστηκαν. Είχε γίνει απαγωγή φοιτητή και ληστεία η οποία όμως πήρε διαστάσεις. Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι το πρόβλημα είχε λυθεί. Δεν είχες δα και την Καμόρα αντίπαλο. Αλλά, ως φαίνεται, έπρεπε να γίνει αιματηρό γεγονός για να απασχολήσει αυτή η «Δημόσια Ύβρις» και πάλι την κοινή γνώμη. Για λίγο βέβαια. 

Για τη συνέχεια  AThensVoice

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube