Weather Icon
Video , Αθλητικά 21 Οκτωβρίου 2022

Mε ποντιακή σφραγίδα το πρώτο ελληνικό γκολ της ΑΕΚ στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε ποντιακή σφραγίδα το πρώτο ελληνικό γκολ της ΑΕΚ στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το όνομά του έγραψε στην ιστορία της ΑΕΚ ο Μιχάλης Κοσίδης, με το γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Πέμπτη. Ο 20χρονος επιθετικός σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ένωσης, αλλά έγινε και ο πρώτος Έλληνας παίκτης της ομάδας που σκόραρε στην «Αγια-Σοφιά – OPAP Arena».

«Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα. Αυτό το γκολ ήταν μια συνολική εικόνα. Είναι μια στιγμή δικαίωσης για μένα γιατί έχω προπονηθεί πολύ και έχω δουλέψει σκληρά για να το πετύχω», δήλωσε μετά το παιχνίδι.

Ως τώρα, η ΑΕΚ είχε πετύχει πέντε γκολ στο νέο της γήπεδο, με τέσσερις ξένους να βρίσκουν δίχτυα (Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ). Στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κοσίδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ και ακολούθησε το γκολ του Μάνταλου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

 

Ο Μιχάλης Κοσίδης γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη, με τις ρίζες της οικογένειάς του να βρίσκονται στο Αζάτ του Καρς. Πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα, στην Τριάδα Σερρών. Με το χωριό των παππούδων του διατηρεί ισχυρούς δεσμούς – άλλωστε χαρακτηρίζει τον εαυτό του «Ποντιάρα».

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αγωνίστηκε στις ακαδημίες του Ηρακλή προτού μετακομίσει στα 15 του στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

Από το οικογενειακό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή μεταφέρουν την εικόνα ενός προσγειωμένου αθλητή, που μόλις μπήκε στα αποδυτήρια συνειδητοποίησε ότι στην παρθενική του εμφάνιση στην 11άδα έγραψε ιστορία, με κάτι που… έτυχε! «Φυσικά αισθάνεται πάρα πολύ χαρούμενος αλλά και δικαιωμένος για τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει, για όλους όσοι των στηρίζουν. Είναι κάτι που φανταζόταν από μικρό παιδί» είπαν στο pontosnews.gr.

Εξάλλου, μέχρι και το προσκλητήριο της βάπτισης του Μιχάλη ήταν προφητικό, καθώς έκανε λόγο για τον μελλοντικό επιθετικό της ΑΕΚ. Πέρσι αγωνίστηκε με την ΑΕΚ Β στη Super League 2, μετρώντας 4 γκολ σε 22 παιχνίδια.

Πανηγυρισμοί μετά το γκολ του Κοσίδη με το οποίο η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ο 17χρονος αδελφός του Χρήστος είναι αμυντικός και αγωνίζεται στην Κ19 της ΑΕΚ, ενώ το τρίτο παιδί της οικογένειας, ο 15χρονος Γιώργος, είναι επίσης αμυντικός και ανήκει στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Και τα τρία αγόρια της οικογένειας Κοσίδη ανήκουν στις Εθνικές ομάδες των ηλικιών τους.

ΠΗΓΗ: pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube