Weather Icon

Η πραγματικότητα είναι ανελέητη…

Η πραγματικότητα είναι ανελέητη…

Οι δυτικοί οπαδοί των ανατολικών φιλοσοφιών τους λένε “karma is a bitch”, εμείς σε απλά ελληνικά το λέμε “όλα εδώ πληρώνονται, αξίζω την τύχη μου” ή “όπως στρώσει κανείς θα κοιμηθεί”. Σε παλαιότερες εποχές θα λέγαμε “έστι δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ’ ορα…”.

Αν η πρόσδεση της Γερμανίας και κατ’ επέκταση και της Ευρώπης “πισθάγκωνα” στο ενεργειακό άρμα της ολιγαρχικής κλεπτοκρατίας της Ρωσίας είναι έργο κυρίως  της Μέρκελ και του Σρέντερ,  η μανία της εξάλειψης της εναλλακτικής λύσης της πυρηνικής ενέργειας είναι έργο της παρουσίας της γενιάς των “Πρασίνων” στην πολιτική ζωή της Γερμανίας και της Δύσης.

Χθες ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς  αποφάσισε να παρατείνουν τη λειτουργία τους τρία πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας μέχρι τον Απρίλιο του 2023.  Οι μονάδες αυτές, σύμφωνα με τα σχέδια, θα’ πρεπε τις επόμενες εβδομάδες να τερματίσουν τη λειτουργία τους.

Την περασμένη εβδομάδα το κόμμα των Πρασίνων είχε συνέδριο στη Βόνη όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η παράταση δυο πυρηνικών μονάδων μέχρι την επόμενη Άνοιξη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ένταση της ενεργειακής κρίσης τον ερχόμενο χειμώνα.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται την εμφάνιση του κινήματος των πρασίνων τη δεκαετία του ’80 με τα διάσημα κίτρινα αυτοκόλλητα με τον χαμογελαστό ήλιο που έγραφε “Πυρηνική Ενέργεια; Όχι Ευχαριστώ…”

Η αντίθεση της πυρηνικής ενέργειας ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του κινήματος των πρασίνων που τα επόμενα χρόνια κατέκλυσε όλες τις δημοκρατίες της Δύσης και από περιθωριακό κίνημα διαμαρτυρίας κατέστη κόμμα εξουσίας.

Περισσότερο και αυτού όμως είναι πως η “πράσινη ιδεολογία” εμπότισε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας αναγκάζοντας ακόμη και τα συντηρητικά κόμματα να υιοθετήσουν βασικές αρχές της.

Η ειδησεογραφία από το τελευταίο συνέδριο των Πρασίνων όπου η “πράσινη ιδεολογία” συγκρούστηκε με την πραγματικότητα είναι χαρακτηριστική.

Στο συνέδριο του κόμματός τους στη Βόννη, οι Πράσινοι άνοιξαν τον δρόμο για να διατηρήσουν τους δύο νότιους γερμανικούς πυρηνικούς σταθμούς Isar 2 και Neckarwestheim συνδεδεμένους στο δίκτυο μέχρι την άνοιξη του 2023. Αυτό αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των αντιπροσώπων αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Βλέπε: Grüne stimmen Einsatzreserve von zwei Atommeilern über den Jahreswechsel zu

Δύο μέρες αργότερα, ο καγκελάριος της κυβέρνησης των “φαναριών” στην οποία συμμετέχουν, αύξησε κατά μια τις πυρηνικές μονάδες.

Στο συνέδριο των Πρασίνων η αρχηγός του κόμματος, Ρικάρντα Λανγκ, απέκλεισε κατηγορηματικά την αγορά νέων ράβδων καυσίμου για πυρηνικούς σταθμούς.

Τούτο, υποτίθεται πως διασφαλίζει τη μην περαιτέρω επέκταση της λειτουργίας των δυο πυρηνικών σταθμών που σε δυο μέρες έγιναν τρεις. Στις αρχές της επόμενης Άνοιξης όμως αναμένεται να εκτοξευθεί ξανά η τιμή του φυσικού αερίου, αφού οι δεξαμενές θα έχουν αδειάσει. Τότε θα πρέπει να σχεδιάσουν την κάλυψη των αναγκών για τον επόμενο Χειμώνα.

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube