Weather Icon

Έλληνας ευρωβουλευτής της Κύπρου, ζητεί έρευνα για την αμαρτωλή ΜΚΟ “Aegean Boat Report”

Έλληνας ευρωβουλευτής της Κύπρου, ζητεί έρευνα για την αμαρτωλή ΜΚΟ “Aegean Boat Report”

Ο ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας Κώστας Μαυρίδης ζητεί έρευνα για τη χρηματοδότηση της Aegean Boat Report

Ο Κώστας Μαυρίδης έθεσε το θέμα της ύποπτης δράσης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Aegean Boat Report» στην μεταναστευτική κρίση, καθώς και την σχέση της συγκεκριμένης Οργάνωσης με την Τουρκία στο μεταναστευτικό, ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε σχετικό Δελτίο Τύπου του γραφείου του ευρωοβουλευτή αναφέτονται τα εξής:

Κ. Μαυρίδης: Να διερευνηθεί η δράση και χρηματοδότηση ύποπτων ΜΚΟ

Την ύποπτη δράση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Aegean Boat Report» στην μεταναστευτική κρίση, καθώς και την σχέση της συγκεκριμενης Οργάνωσης με την Τουρκία στο μεταναστευτικό, έθεσε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ – Σ&Δ).

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρίδης αναφέρει στην γραπτή παρέμβασή του προς την Επιτροπή:

«Βάσει πρόσφατων δημοσιευμάτων στον ελληνικό τύπο, υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η Μη-Κυβερνητική-Οργάνωση «Aegean Boat Report», με έδρα στη Νορβηγία,  στην πράξη χρηματοδοτείται από την Τουρκία για να βοηθά κυκλώματα λαθροδιακινητών που μεταφέρουν παράνομα μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτοχρόνως, η  Τουρκία με την στάση της, δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, ούτε την δέσμευσή της να αποτρέψει τις παράνομες και επικίνδυνες αναχωρήσεις για να διαφυλαχθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά ούτε ελέγχει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη. Τέτοιες κι άλλες σχετικές πληροφορίες διαβιβάστηκαν από τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (περιλαμβανομένης της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων). Πρόσφατα άλλωστε εντοπίστηκαν 92 άτομα γυμνά και τραυματισμένα στον Έβρο, άλλη μια απόδειξη της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία».

Ο κ. Μαυρίδης τονίζει επίσης ότι «Σε συνέχεια των ίδιων πληροφοριών, η ΜΚΟ «Aegean Boat Report», λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων  των διακινητών που δρουν στα τουρκικά παράλια, ενώ (η ίδια ΜΚΟ) κατήγγειλε την Ελλάδα σε διάφορα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την πολιτική της στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».

Τέλος, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ζητά να ενημερωθεί για τις ενέργειες της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τέτοιες περιπτώσεις και να εξακριβωθεί η πραγματική δράση, αλλά και οι πηγές χρηματοδότησης της συγκεκριμένης Οργάνωσης.

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή

26.10.2022

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube