Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 16 Οκτωβρίου 2022

Αντιπρόεδρος κυβέρνησης Ουκρανίας: Η Ρωσία πολεμά «πρακτικά με το στρατό του ΝΑΤΟ»

Αντιπρόεδρος κυβέρνησης Ουκρανίας: Η Ρωσία πολεμά «πρακτικά με το στρατό του ΝΑΤΟ»

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Όλγα Στεφανίσινα, είπε στο Newsweek ότι η Ρωσία μάχεται στην πραγματικότητα εναντίον του στρατού του ΝΑΤΟ, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμμετοχή της συμμαχίας στη σύγκρουση, γράφει η βουλγαρική ‘Pan’ επικαλούμενη την Gazeta.ru.

Σύμφωνα με αυτήν, η διεξαγωγή της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία δίνει στον ρωσικό στρατό «εμπειρία στην πραγματική μάχη με τον στρατό του ΝΑΤΟ, ο οποίος είναι ήδη εκπαιδευμένος σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ <…> είναι εξοπλισμένος με τον πιο πρόσφατο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ», προσθέτοντας ότι Οι «υπηρεσίες ασφαλείας» της Ρωσικής Ομοσπονδίας «συσσωρεύουν» δεδομένα.

Η Στεφανίσινα σημείωσε επίσης ότι η Ουκρανία δεν θα συμφωνήσει σε μια ειρηνική διευθέτηση όσο η Ρωσική Ομοσπονδία αποτελεί «οποιαδήποτε στρατιωτική απειλή».

Σημειώνεται μετά τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και η Γαλλία αποφάσισε να  δεχθεί Ουκρανούς στρατιώτες για εκπαίδευση σε γαλλικές ειδικές μονάδες.

 

Σύμφωνα με το ρωσικό δημοσίευμα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκόρνου δήλωσε στο στο Le Parisien ότι η χώρα θα εκπαιδεύσει περίπου 2 χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες, έπειτα από την εκπαίδευση των Ουκρανών στα οβιδοβόλα Caesar που προμηθεύει το Παρίσι στον Ουκρανικό Στρατό.

Επίσης, η Γαλλία σκοπεύει να προμηθεύσει τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μικρού βεληνεκούς “Krotal”, καθώς και συστήματα ραντάρ GM200, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube