Weather Icon
Οικονομία & Αγορές 11 Οκτωβρίου 2022

Αν έχετε όνειρο ζωής να εργαστείτε στον αναπτυσσόμενο κλάδο της αεροπορίας, μπορείτε να εκπαιδευτείτε στην Πάτρα

Αν έχετε όνειρο ζωής να εργαστείτε στον αναπτυσσόμενο κλάδο της αεροπορίας, μπορείτε να εκπαιδευτείτε στην Πάτρα

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος/κάποια τεχνικός αεροσκαφών και να κάνει καριέρα στον αεροπορικό τομέα

Ασχέτως ακαδημαϊκού background ενός υποψήφιου τεχνικού για λόγους ασφαλείας η ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει θεσπίσει μέσω του Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ελέγχου Πτήσεων EASA μια συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία και αξιολόγηση του υποψηφίου. Η διαδικασία αυτή χωρίζεται στο στάδιο της θεωρητικής εκπαίδευσης και εξέτασης από ειδικό πιστοποιημένο εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο σε μια σειρά μαθημάτων σχετικών με την τεχνολογία των αεροσκαφών και την συντήρηση τους και στο στάδιο της πρακτικής άσκησης σε μία εταιρεία συντήρησης αεροσκαφών. Με την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο σταδίων ο υποψήφιος τεχνικός αποκτά το δικαίωμα εκτέλεσης και υπογραφής των αεροπορικών έργων (CRS). Σίγουρα ένας τεχνικός που διαθέτει και επιπλέον πτυχία και πιστοποιήσεις τεχνικής φύσεως η καριέρα του αποκτά μεγαλύτερη δυναμική εξέλιξης.

«Patras Aviation Training Project»

Ως κατακλείδι θα αναφέρουμε ότι από φέτος η πατρινή εταιρεία αεροπορικών υπηρεσιών Hellenic Aerospace HUB μέσω του προγράμματος της «Patras Aviation Training Project» δίνει την δυνατότητα στους νέους και νέες της περιοχής της Δυτικής Ελλάδος να παρακολουθήσουν την απαραίτητη θεωρητική εκπαίδευση για να γίνουν μηχανικοί αεροσκαφών και να αξιολογηθούν από τoν κορυφαίο και πιστοποιημένο αεροπορικό εκπαιδευτικό οργανισμό της χώρας μας «Olympic Air Maintenance Training Organization». Μετά την επιτυχή αξιολόγηση τους θα κάνουν την πρακτική τους στις εγκαταστάσεις συντήρησης αεροσκαφών της μεγαλύτερης Ελληνικής Αεροπορικής εταιρείας. Η εκπαιδευτική αυτή δυνατότητα δίνει τεράστια δυναμική στην περιοχή που μπορεί ακόμα δυστυχώς να υστερεί σε μόνιμες εμπορικές αεροπορικές εγκαταστάσεις αλλά αποτελεί σημαντική διέξοδο σταδιοδρομίας για την τρίτη πληθυσμιακά περιοχή της χώρας που διαθέτει μεγάλη φοιτητική κοινότητα με τεχνολογικό προσανατολισμό. Άλλωστε η ύπαρξη εξειδικευμένου προσωπικού σε μια περιοχή αποτελεί διαχρονικά πόλο έλξης επενδύσεων που σε συνδυασμό με την παρουσία και την μελλοντική εμπορική εκμετάλλευση και των δυο μεγάλων αεροδρομίων (Αράξου, Ανδραβίδας) μπορεί ν’ αλλάξει άρδην την αεροπορική εικόνα της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σε θέματα αεροπορικής εκπαίδευσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας στον αεροπορικό τομέα στα γραφεία της Hellenic Aerospace Hub Παντανάσσης 35-37 και στα τηλέφωνα 2611811854, 6936672568.

Βλάντης Αργύρης
Aviation Instructor

*Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube