Weather Icon
Επιχειρήσεις , Τουρισμός 8 Σεπτεμβρίου 2022

WTTC: “Μοχλός” ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας ο ελληνικός Τουρισμός | Πρώτη των πρώτων η Ελλάδα από πλευράς ανάκαμψης

WTTC: “Μοχλός” ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας ο ελληνικός Τουρισμός | Πρώτη των πρώτων η Ελλάδα από πλευράς ανάκαμψης

Την πιο δυναμική ανάκαμψη, κατά 74,9%, παρουσίασε η συμβολή του κλάδου των Ταξιδιών και του Τουρισμού στη συνολική Οικονομία της Ελλάδας το 2021, με την Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία να ακολουθούν.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η τελευταία Έκθεση Οικονομικών Τάσεων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού – WTTC, η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση από πλευράς ανάκαμψης, με επόμενη την Τουρκία (60,6%), την Ιταλία να ακολουθεί στην τρίτη θέση (58,5%) και στην τέταρτη να συναντάται η Ισπανία (52,5%).

Για την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ισπανία, η ανάπτυξη οφείλεται κυρίως στην επιστροφή των διεθνών επισκεπτών, καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών ελαχιστοποίησαν τα ταξίδια περιορισμούς στις εισερχόμενες αφίξεις. Ενώ, στην περίπτωση της Ιταλίας, η ανάπτυξη ωθήθηκε από την αύξηση των δαπανών από εγχώριους επισκέπτες.

Η Ελλάδα βρέθηκε, επίσης, μεταξύ των 20 πρώτων χωρών στην κατάταξη με τη μεγαλύτερη αύξηση του τουριστικού και ταξιδιωτικού ΑΕΠ το 2021, σε σχέση με το 2019, τοποθετούμενη στη 13η θέση. Ενώ, από πλευράς ταξιδιωτικών δαπανών, η χώρα τοποθετήθηκε στην 9η θέση παγκοσμίως, με 14,4 δισ. δολάρια δαπάνες διεθνών ταξιδιωτών. Παράλληλα, η Ελλάδα βρέθηκε στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης χωρών με τη μεγαλύτερη συμβολή του τομέα των Ταξιδιών και του Τουρισμού στο ΑΕΠ (14,9%) το 2021.

Το 2021 σηματοδότησε την αρχή της ανάκαμψης για τα Ταξίδια και τον Τουρισμό στην Ευρώπη, καθώς η συμβολή του τομέα στην οικονομία της Γηραιάς ηπείρου ανέκαμψε κατά 28%, αποτελώντας τον ταχύτερο ρυθμό ανάκαμψης μεταξύ όλων των μεγάλων περιφερειών.

Το 2022, ο τομέας Ταξιδιών και Τουρισμού της περιοχής εκτιμάται ότι θα επιταχύνει τον ρυθμό ανάκαμψής του στο 31,4% και θα φθάσει σχεδόν στο προ-πανδημικό επίπεδο μέχρι το τέλος του 2023. Μεταξύ 2022 και 2032, ο τομέας προβλέπεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό 3,3%, ξεπερνώντας την ανάπτυξη 1,5% που εκτιμάται για την περιφερειακή οικονομία.

Μέχρι το τέλος του 2023, ο τομέας εκτιμάται επίσης ότι θα δημιουργήσει σχεδόν 8 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, σε σύγκριση με το 2022.

για τη συνέχεια  https://money-tourism.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube