REAL TIME |

Weather Icon

Politico: Η Δύση δεν βιάζεται να δώσει σύγχρονα άρματα μάχης στην Ουκρανία

Politico: Η Δύση δεν βιάζεται να δώσει σύγχρονα άρματα μάχης στην Ουκρανία

Επιφυλακτικότητα σε Ουάσινγκτον και Βερολίνο για το αίτημα του Κιέβου

Διστακτική εμφανίζεται η Δύση στο να προμηθεύσει με σύγχρονα άρματα μάχης (τα αμερικανικά Abrams και τα γερμανικά Leopard) την Ουκρανία, τη στιγμή που η τελευταία τα θεωρεί άκρως απαραίτητα στην προσπάθεια της να ανακαταλάβει εδάφη που τελούν υπό τη ρωσική κατοχή.

«Τα σύγχρονα άρματα μάχης είναι πρώτα στη λίστα τους, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Προσπαθούν να ανακτήσουν εδάφη και τα άρματα θα τους βοηθήσουν σε αυτό» αναφέρει στο Politico ένας Αμερικάνος γερουσιαστής, ενώ ειδικοί και Ουκρανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι τα Abrams και τα Leopard είναι σε θέση να αυξήσουν σημαντικά τη μαχητική ικανότητα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, Ουάσινγκτον και Βερολίνο φέρονται να διστάζουν να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα, κυρίως λόγω των δυσκολιών που θα υπάρξουν όσον αφορά τα logistics και την εκπαίδευση των Ουκρανών για την χρήση τους.

«Είναι αρκετά δύσκολο να μεταφέρεις στην Ουκρανία όχι μόνο τα αμερικανικά άρματα μάχης, αλλά και ανταλλακτικά για τη συντήρηση τους. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε κάτι που μπορεί να χαλάσει, να ξεμείνει από καύσιμα και να μην είναι σε θέση να το «γεμίσουν» ανέφερε Αμερικάνος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube