REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ουκρανία , Ρωσία 24 Σεπτεμβρίου 2022

Ουκρανία: Κατέρριψε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής στην Οδησσό

Ουκρανία: Κατέρριψε τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής στην Οδησσό

Σμήνος μη επανδρωμένων αεροσκαφών έπληξαν την Οδησσό

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε τέσσερα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι τα οποία χρησιμοποιούσαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαμαρτυρήθηκε ότι η Τεχεράνη βλάπτει τους Ουκρανούς πολίτες.

Οι στρατιωτικές αρχές της νότιας Ουκρανίας ανέφεραν ότι κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη Shahed-136 κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.

Το Κίεβο και οι ΗΠΑ κατηγορούν το Ιράν ότι εφοδιάζει τη Ρωσία με τέτοια αεροσκάφη, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει. Ο Ζελένσκι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να αντιδράσει στη χρήση του ιρανικού εξοπλισμού, ανέφερε ο εκπρόσωπός του, Σέρχι Νικιφόροφ.

«Τέτοιες ενέργειες από το Ιράν θεωρούνται ως ενέργειες εναντίον της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και επίσης εναντίον της ζωής και της ευημερίας των Ουκρανών πολιτών», σημείωσε στην ανακοίνωσή του.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube