Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Ρωσία , Τουρκία 14 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Τσαβούσογλου ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους – «Θα κρυώσουν…»

Ο Τσαβούσογλου ειρωνεύεται τους Ευρωπαίους – «Θα κρυώσουν…»

Ειρωνίες Τσαβούσογλου προς την Ευρώπη

Ειρωνικός απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ενεργειακή κρίση,  λίγες ώρες πριν τις ανακοινώσεις της φον ντερ Λάιεν, εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης (13/09) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του σε συνεδρίαση περιφερειακού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Δεν έχουν όραμα, ζηλεύουν δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ευρωπαϊκή πολιτική γι’ αυτό θα κρυώσουν. Ο Θεός να τους βοηθήσει, ενώ η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Τσαβούσογλου.

Επιμένοντας στον ίδιο ειρωνικό τόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας συνέχισε λέγοντας «αν η ΕΕ είχε κινηθεί μαζί μας και είχε αφήσει στην άκρη την αλαζονεία της, τότε θα ήταν ένας παγκόσμιος παίκτης που θα χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι. Όμως δεν έχουν όραμα. Η αλαζονεία, η ζήλεια τους τυφλώνει. Τα λέω και στους ίδιους».

«Δείτε τώρα, έρχεται ο χειμώνας. Κυρίως οι χώρες της Ευρώπης αναρωτιούνται πώς θα περάσουν το χειμώνα; Πόσο κρύο θα έχει; Κάποιες χώρες βάζουν ανώτατο όριο στους θερμοστάτες. Κάποιες στους 19 βαθμούς Κελσίου, κάποιες στους 20. Ο Θεός να τους βοηθήσει. Εγώ στους 20 κρυώνω» σχολίασε δηκτικά ο Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, η Τουρκία δεν έχει κανένα πρόβλημα στο ζήτημα του φυσικού αερίου «κι αυτό συμβαίνει λόγω των πολιτικών μας» αναφερόμενος στην στάση της χώρας του απέναντι στη Ρωσία καθώς η Άγκυρα επέλεξε να μην επιβάλει κυρώσεις στην Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε την Τουρκία «ελπίδα όλου του κόσμου στο σημείο που έχουμε φτάσει». «Ακόμα και οι πιο πλούσιες χώρες στρέφονται στην Τουρκία. Κι αυτό γιατί χρησιμοποιούμε πολύ καλά τη γεωπολιτική μας θέση και προς όφελος όλων. Σήμερα υπάρχουν λίγες χώρες που κάνουν ειλικρινείς προσπάθειες για να επιλύσουν τα προβλήματα του κόσμου. Ειλικρινείς προσπάθειες. Υπάρχει κάποια χώρα ή κάποιος παράγοντας που μπορεί να διαδραματίσει πιο σημαντικό ρόλο από ό,τι εμείς στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας; Υπάρχει άλλη χώρα που μπορεί να φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο πλευρές;»

protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube