Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 16 Σεπτεμβρίου 2022

Himars: Αναφορές για ουκρανικά πήγματα σε διοικητικά κτίρια στην Χερσώνα

Himars: Αναφορές για ουκρανικά πήγματα σε διοικητικά κτίρια στην Χερσώνα

Εκρήξεις στη Χερσώνα το πρωί της Παρασκευής

Εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο της κατεχόμενης από τις ρωσικές δυνάμεις Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Την είδηση μεταδίσει επίσης το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti. «Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο κέντρο της Χερσώνας από πυραύλους Himars. Τουλάχιστον πέντε οβίδες έπεσαν κοντά στην περιφερειακή διοίκηση», αναφέρει το πρακοτρείο.

Η Εκατερίνα Γκουμπάρεβα, αναπληρώτρια επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής δήλωσε στο RIA Novosti ότι ένας από τους πυραύλους έπληξε το κτίριο της Στρατιωτικής Διοίκησης.

Σύμφωνα με τον Guardian, βίντεο της υποτιθέμενης επίθεσης που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο RIA Novosti φαίνεται να δείχνουν ζημιές στα κτίρια, τουλάχιστον ένα πτώμα και ένα άτομο τραυματισμένο. Η τοποθεσία και η ώρα λήψης του βίντεο, ωστόσο, δεν έχουν επαληθευτεί.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική αυτοδιοίκηση της Χερσώνας που διορίστηκε από τη Ρωσία ανέφερε ότι λάμβανε χώρα συνάντηση με αξιωματούχους της πόλης και της περιοχής όταν συνέβη η έκρηξη. Η Ουκρανία θεωρεί προδότες όλους όσους συνεργάζονται με τους Ρώσους.

Τι λέει η Ουκρανία

Η εκπρόσωπος Τύπου της επιχειρησιακής διοίκησης της Ουκρανίας στο νότο, Ναταλία Χουμένιουκ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις ρωσικές αναφορές για πλήγμα στη Χερσώνα.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τη Χερσώνα στις αρχές Μαρτίου. Η θέση τους όμως γίνεται όλο και πιο επισφαλής αφού η Ουκρανία κατέστρεψε τέσσερις γέφυρες που ένωναν την πόλη με το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών δυνάμεων στην απέναντι όχθη του ποταμού Δνείπερου.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube