Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 14 Αυγούστου 2022

Zakharova: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ

Zakharova: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ

 H ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες και συγκεκριμένα βήματα σε αυτόν τον τομέα, δήλωσε η Zakharova

Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συγκεκριμένα βήματα σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή (14/8/2022) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά: η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες και συγκεκριμένα βήματα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά μόνο επαγγελματικά.
Οι άνθρωποι που πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα είναι έτοιμοι. Και αυτή η δουλειά δεν γίνεται στη δημοσιότητα », είπε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες ανταλλαγής του Ρώσου υπηκόου Viktor Bout, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις ΗΠΑ.
«Όσον αφορά τη ρωσική πλευρά, όλα είναι έτοιμα γι’ αυτό. Εάν η αμερικανική πλευρά συνεχίσει να επιδίδεται σε φρικτές πολιτικές ίντριγκες και καβγάδες, τότε αφήστε τους Αμερικανούς πολίτες να γνωρίσουν τους “ήρωές” τους», είπε, σύμφωνα με το Tass.

Οι κρατούμενοι

Η Ουάσιγκτον πρότεινε στη Μόσχα να ανταλλάξει τον Ρώσο επιχειρηματία Viktor Bout, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπορία όπλων, με την υπήκοο των ΗΠΑ Brittney Griner, που καταδικάστηκε στη Ρωσία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, και τον Paul Whelan, ο οποίος καταδικάστηκε για κατασκοπεία.
Μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων ήταν μεταξύ των θεμάτων της τηλεφωνικής συνομιλίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov με τον Αμερικανό ομόλογό Antony Blinken στις 29 Ιουλίου.
Η ρωσική πλευρά δήλωσε μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες της πως ο Lavrov πρότεινε ως πλέον κατάλληλη τη διπλωματία των χαμηλών τόνων για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube